Ingrediente
Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:, - 500 gr branza de vaca, - 2-3 catei de usturoi, - 1 lingurita boabe de coriandru, - 1 lingurita oregano, - 2-3 ardei chili, - 1 lingurita boabe piper, - ulei de masline sau de floarea sorelui
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.
cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.
Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.
Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).
Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.
Spor la bucatareala :)
http://bucatarella.blogspot.ro/
Adéla Dobre Magyar , 23 septembrie 2014
Am cumparat o data la un supermarket asa de sarata a fost ca nu sa putut minca.
Rodica Comaniciu , 23 septembrie 2014
branza este de multe feluri, la branza telemea se refera reteta??
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Alu Nita , 26 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Angelo Romano , 22 septembrie 2013
fara coriandru se poate?eu stiu pot pune cuisoare?sau doar piper si oregano? multumesc
Adriana Muncaciu , 21 septembrie 2013
Cred ca este super buna si mai puțin costisitoare decât cea cumpărată din magazin.
Avram Luis , 20 septembrie 2013
Aceste condimente puse in uleiul folosit+piper rosu boabe+chimen se mixeaza cu mixerul vertical astfel incat boabele sa fie zdrobite,nu pasate. Uleiul va prelua toate aromele fara sa devina amarLa final se adauga si cateii de usturoi si eventual ceva maghiran uscat.Ideal este ca ardeii iuti sa fie curatati de samburi sau,mai bine,sa fie uscati.Astfel nu fermenteaza.Branza trebuie sa fie foarte bine scursa de zer.Se poate afina astfel si branza de capra sau de oaie pe termen lung.
Emilia Bujor , 20 septembrie 2013
Cat timp se pastreaza?
Cristina Stanciu , 20 septembrie 2013
Eu am facut cu branza mixta si am pus si fenel. Uleiul ramas (de masline) se poate folosi.
Veronica Scarlat , 20 septembrie 2013
Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.
Dobrin Mariana , 19 septembrie 2013
O idee foarte buna :)
Vasilica Jecu , 17 septembrie 2013
o voi face si eu chiar maine, cred ca o sa fie foarte buna, merge si cu branza de oaie?
Carmen Iuliana , 17 septembrie 2013
YAMMYYYYYYYYYYYYYYYY