autor:

Bucatarella

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Branza la borcan (in ulei)

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Ingrediente
Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:, - 500 gr branza de vaca, - 2-3 catei de usturoi, - 1 lingurita boabe de coriandru, - 1 lingurita oregano, - 2-3 ardei chili, - 1 lingurita boabe piper, - ulei de masline sau de floarea sorelui

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui.
Spalati bine borcanele, le stergeti si le umpleti cu branza taiata cubulete fara a le presa foarte tare.
cand ajungeti la jumatate puneti 2-3 jumatati de cateti de usturoi peste branza, boabele de coriandru, jumatate lingurita oregano, ardeii chili (optional), boabele de piper, continuati sa completati cu bucatele de branza iar cand ajungeti sus puneti restul de usturoi si oregano.
Turnati ulei pana cand acopera toata branza, lasand 5-10 mm liber pana la capac. Agitati putin borcanul si gata.

Se lasa la frigider sau intr-un loc rece minim 2 saptamani inainte de a fi servite si se scoate borcanul de la rece cu minim jumatate de ora inainte de masa (uleiul se ingroasa la temperaturi scazute si nu vreti sa mancati branza sleita).
Branza si uleiul o sa imprumute aromele condimentelor si puteti folosi uleiul ramas la salate sau sosuri.
Spor la bucatareala :)

http://bucatarella.blogspot.ro/
Daca ti-a placut reteta noastra "Branza la borcan (in ulei)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ciuperci de padure la borcan

Ciuperci de padure la borcan

Curatam si spalam ciupercile. Le fierbem 20 de min.Cat fierb ciupercile,punem la foc si amestecul

2 voturi    3 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Sos de rosii si ardei kapia

Sos de rosii si ardei kapia

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si

8 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Nita , 24 septembrie 2014

    O idee foarte buna :)

  • Fara foto

    Doina Ifrosa , 24 septembrie 2014

    Se pot adauga si masline....e super apoi...

  • Fara foto

    Elena Nita , 23 septembrie 2014

    Da, telemea.

    • Fara foto

      Adéla Dobre Magyar , 23 septembrie 2014

      Am cumparat o data la un supermarket asa de sarata a fost ca nu sa putut minca.

    • Fara foto

      Rodica Comaniciu , 23 septembrie 2014

      branza este de multe feluri, la branza telemea se refera reteta??

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Alu Nita , 26 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Angelo Romano , 22 septembrie 2013

      fara coriandru se poate?eu stiu pot pune cuisoare?sau doar piper si oregano? multumesc

    • Fara foto

      Adriana Muncaciu , 21 septembrie 2013

      Cred ca este super buna si mai puțin costisitoare decât cea cumpărată din magazin.

    • Fara foto

      Avram Luis , 20 septembrie 2013

      Aceste condimente puse in uleiul folosit+piper rosu boabe+chimen se mixeaza cu mixerul vertical astfel incat boabele sa fie zdrobite,nu pasate. Uleiul va prelua toate aromele fara sa devina amarLa final se adauga si cateii de usturoi si eventual ceva maghiran uscat.Ideal este ca ardeii iuti sa fie curatati de samburi sau,mai bine,sa fie uscati.Astfel nu fermenteaza.Branza trebuie sa fie foarte bine scursa de zer.Se poate afina astfel si branza de capra sau de oaie pe termen lung.

    • Fara foto

      Emilia Bujor , 20 septembrie 2013

      Cat timp se pastreaza?

    • Fara foto

      Cristina Stanciu , 20 septembrie 2013

      Eu am facut cu branza mixta si am pus si fenel. Uleiul ramas (de masline) se poate folosi.

    • Fara foto

      Veronica Scarlat , 20 septembrie 2013

      Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

    • Fara foto

      Dobrin Mariana , 19 septembrie 2013

      O idee foarte buna :)

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 17 septembrie 2013

      o voi face si eu chiar maine, cred ca o sa fie foarte buna, merge si cu branza de oaie?

    • Fara foto

      Carmen Iuliana , 17 septembrie 2013

      YAMMYYYYYYYYYYYYYYYY

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 720 gr ai nevoie de:
  • - 500 gr branza de vaca
  • - 2-3 catei de usturoi
  • - 1 lingurita boabe de coriandru
  • - 1 lingurita oregano
  • - 2-3 ardei chili
  • - 1 lingurita boabe piper
  • - ulei de masline sau de floarea sorelui

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Inghetata cu afine si zmeura

Inghetata cu afine si zmeura

Pentru a face aceasta inghetata cu afine si zmeura noi am folosit si foaie de rulada dar se poate

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Inghetate
Fara foto

Veronica Scarlat

Am preparat și eu...cu telemea de oaie și capră și ulei de măsline pe care ulterior î-l poți folosi la orice fel de salată.Este excelentă.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Vinete murate