autor:

Cristina_Vintu

» » Prajituri

Brioșe cu vanilie - fără gluten

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
150 gr unt moale, 100 gr zahar, 3 ouă, esență vanilie, 200 gr făină gluten free, un praf de copt, o ceșcuță cu lapte(80ml), , Pt. topping:, , 150 gr unt la temperatura camerei, 300 gr zahăr pudră, esență de vanilie, 2-3 linguri zeama de lamaie, 30 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem prin a mixa untul cu zaharul pina devine spumă, adaugăm esenta de vanilie și apoi ouăle pe rind pina la incorporare totala. Adaugam laptele si apoi faina care a fost cernută in prealabil cu praful de copt. Pregătim formele de brioșe si cu ajutorul unei lingure umplem cam 3/4 pe fiecare. Dăm la cuptor pentru 20-25 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil. Nu uitati de testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate.



Cit timp se coc si se racesc complet briosele facem toppingul după cum urmează: Mixăm untul spumă si apoi adaugam in 4-5 etape zaharul pudră alternind cu zeama de lamaie, laptele si esența de vanilie. Ne va iesi o minunata spumă de unt cu aromă de vanilie numai bună pe ornat briosele noastre.



Cind sunt complet reci le ornăm cu ajutorul unui spriț si apoi le decorăm după preferință. Eu am ales aceste minunate flori făcute din fondant pe care le-am pregătit cu 4-5 zile mai devreme.



Dacă doriți să vedeți mai multe detalii, poze si cum fac eu florile din fondant, găsiți detalii pe blogul meu. http://bakedtreats.wordpress.com/



Spor, dragii mei si ginduri bune trimit către voi :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu vanilie - fără gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin,

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Tarta cu corcoduse si sos de frisca si vanilie

Pentru blat: amestecam toate ingredientele si intindem aluatul in tava cu mana, apoi punem intr-o

2 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Valea , 31 august 2014

    LUCRUL FRUMOS SE RECUNOASTE 'DIN OCHI".dIN POZA

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 31 august 2014

    Mulțumesc frumos Corina! :*

  • Fara foto

    Corina Valea , 30 august 2014

    bestial

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3 ouă
  • esență vanilie
  • 200 gr făină gluten free
  • un praf de copt
  • o ceșcuță cu lapte(80ml)
  • Pt. topping:
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 30 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

9 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu migdale si chantilly