autor:

Cristina_Vintu

» » Prajituri

Brioșe cu vanilie - fără gluten

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2014

Ingrediente
150 gr unt moale, 100 gr zahar, 3 ouă, esență vanilie, 200 gr făină gluten free, un praf de copt, o ceșcuță cu lapte(80ml), , Pt. topping:, , 150 gr unt la temperatura camerei, 300 gr zahăr pudră, esență de vanilie, 2-3 linguri zeama de lamaie, 30 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incepem prin a mixa untul cu zaharul pina devine spumă, adaugăm esenta de vanilie și apoi ouăle pe rind pina la incorporare totala. Adaugam laptele si apoi faina care a fost cernută in prealabil cu praful de copt. Pregătim formele de brioșe si cu ajutorul unei lingure umplem cam 3/4 pe fiecare. Dăm la cuptor pentru 20-25 minute la 180”C in cuptorul incins in prealabil. Nu uitati de testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate.



Cit timp se coc si se racesc complet briosele facem toppingul după cum urmează: Mixăm untul spumă si apoi adaugam in 4-5 etape zaharul pudră alternind cu zeama de lamaie, laptele si esența de vanilie. Ne va iesi o minunata spumă de unt cu aromă de vanilie numai bună pe ornat briosele noastre.



Cind sunt complet reci le ornăm cu ajutorul unui spriț si apoi le decorăm după preferință. Eu am ales aceste minunate flori făcute din fondant pe care le-am pregătit cu 4-5 zile mai devreme.



Dacă doriți să vedeți mai multe detalii, poze si cum fac eu florile din fondant, găsiți detalii pe blogul meu. http://bakedtreats.wordpress.com/



Spor, dragii mei si ginduri bune trimit către voi :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu vanilie - fără gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu rubarba si bezea

Placinta cu rubarba si bezea

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Tort de mere

Tort de mere

Intr-o cratiţă se pune la caramelizat 150 gr zahar şi se lasa pâna zahărul devine auriu, atenţie

7 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Corina Valea , 31 august 2014

    LUCRUL FRUMOS SE RECUNOASTE 'DIN OCHI".dIN POZA

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 31 august 2014

    Mulțumesc frumos Corina! :*

  • Fara foto

    Corina Valea , 30 august 2014

    bestial

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 150 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3 ouă
  • esență vanilie
  • 200 gr făină gluten free
  • un praf de copt
  • o ceșcuță cu lapte(80ml)
  • Pt. topping:
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 300 gr zahăr pudră
  • esență de vanilie
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 30 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

10 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Semilune insiropate