Briose rapide de Sf. Valentin

Cele 3 oua se mixeaza cu 150 g zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose rapide de Sf. Valentin

Ingrediente

  • ♥ 3 ouă
  • ♥ 150 g faină
  • ♥ 150 g zahăr
  • ♥ 4 linguri ulei
  • ♥ o jumatate linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
  • ♥ 1-2 linguri cacao
  • ♥ un pumn de nuci (tăiate mărunt)
  • ♥ 100 g ciocolată albă/neagră sau nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Cele 3 ouă se mixează cu 150 g zahăr pentru 5 minute, până se dizolvă zahărul.

Se mai adauga apoi 4 linguri de ulei și se mai mixează pentru alte 2 minute.

Se adaugă 150 g făină și jumătatea de linguriță de bicarbonat (stins cu oțet).

Acum vom amesteca aluatul cu cacao cernută (pentru a nu face cocoloașe).

Ultimul pas pentru realizarea aluatului, îl constituie adăugarea nucii.

După omogenizarea aluatului, acesta il vom turna in formele de silicon (inimioare in cazul meu) până la jumătate (nu mai mult, deoarece, în timpul coacerii aluatul crește și depășește înălțimea formei).

Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru cca. 20 min, verificându-le constant (nu mai repede de primele 10 minute) cu scobitoarea.

Pasul final constă în decorarea brioșelor după propria viziune.

Eu le-am ornat cu ciocolată (neagră și albă) topită și amestecată cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit 12 brioșe de mărime medie, dar extrem de delicioase!

Vă mulțumesc pentru vizionare! See ya' later! ♥

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise