Briose rapide de Sf. Valentin

Cele 3 oua se mixeaza cu 150 g zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose rapide de Sf. Valentin

Ingrediente

  • ♥ 3 ouă
  • ♥ 150 g faină
  • ♥ 150 g zahăr
  • ♥ 4 linguri ulei
  • ♥ o jumatate linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar
  • ♥ 1-2 linguri cacao
  • ♥ un pumn de nuci (tăiate mărunt)
  • ♥ 100 g ciocolată albă/neagră sau nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Cele 3 ouă se mixează cu 150 g zahăr pentru 5 minute, până se dizolvă zahărul.

Se mai adauga apoi 4 linguri de ulei și se mai mixează pentru alte 2 minute.

Se adaugă 150 g făină și jumătatea de linguriță de bicarbonat (stins cu oțet).

Acum vom amesteca aluatul cu cacao cernută (pentru a nu face cocoloașe).

Ultimul pas pentru realizarea aluatului, îl constituie adăugarea nucii.

După omogenizarea aluatului, acesta il vom turna in formele de silicon (inimioare in cazul meu) până la jumătate (nu mai mult, deoarece, în timpul coacerii aluatul crește și depășește înălțimea formei).

Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru cca. 20 min, verificându-le constant (nu mai repede de primele 10 minute) cu scobitoarea.

Pasul final constă în decorarea brioșelor după propria viziune.

Eu le-am ornat cu ciocolată (neagră și albă) topită și amestecată cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit 12 brioșe de mărime medie, dar extrem de delicioase!

Vă mulțumesc pentru vizionare! See ya' later! ♥

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise