autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 martie 2010

Ingrediente
Pentru briose, 140 gr unt, la temperatura camerei, 140 gr zahar brun, 3 oua, separate, 90 gr faina, 1 plic praf de copt, 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel, 1 lingurita esenta de vanilie, , Pentru decor, 500 gr zahar pudra, 6 linguri zeama proaspata de lime, coloranti alimentari, ornamente pentru prajituri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pentru briose, se incalzete cuptorul la 190⁰C.Se tapeteaza cu foi de copt speciale 2 tavi de briose, a cate 12 locuri.
Intr-un vas se bate untul cu zaharul si galbenusurile.Se adauga faina, praful de copt, praful de pudding si vanilia si se amesteca.Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in amestecul cu oua.Se umplu formele de briose pana la jumatate apoi se dau la copt 15-18 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Se lasa briosele la racit.
Pentru glazura, se amesteca zaharul pudra cu zeama de lime apoi se adauga coloranti alimentari.Se ung briosele cu glazura si se decoreaza cu diferite ornamente.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose colorate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema cu mango

Crema cu mango

Incalzeste 200g de smantana cu zaharul si mierea. Dizolva gelatina in apa rece, dupa care o amesteci

5 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 140 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 140 gr zahar brun
  • 3 oua
  • separate
  • 90 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic (40 gr) praf de pudding de caramel
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • 500 gr zahar pudra
  • 6 linguri zeama proaspata de lime
  • coloranti alimentari
  • ornamente pentru prajituri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Malabi cu fructe de padure Malabi cu fructe de padure

Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Budinci
Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Sorbet parfumat de capsuni