Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele . Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.
Se toarna compozitia in forme de briose sa fie mai mult de jumate , in care am pus hartie speciala pentru briose, si dam la cuptor timp de 20 min la treapta 3 sau 180 C. Cuptorul trebuie incins in prealabil.
Sau puteti turna intr-o tava dreptungiulara si dupa ce sa copt si racit sa taiaeti mici cuburi care sa le faceti apoi niste prajiturici simpatice.
Crema: Se curata pepenele galben de coaja si seminte se taie cuburi si se pune la firt cu zaharul. Cand se inmoaie bine se mixeaza cu un mixer vertical si se lasa sa se raceasca. Daca vreti mai dulce crema puteti pune in plus inca 50 gr zahar!
Frisca se bate bine. Se topeste gelatina dupa ce s-a hidratat in 50 ml apa si se amesteca cu pepenele galben. Se amesteca usor frisca cu pepene galben se da putin la rece 10-15 min. dupa care se pune crema in pos si se orneaza briosele racite.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii