autor:

naty

» » Dulciuri diverse

Briose cu cacao si crema de pepene galben

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2015

Ingrediente
2 oua, 100 g zahar, 125 ml ulei, 200 ml lapte, 50 g cacao, 250 g faina, 1 praf de copt, 3 linguri dulceata, , , Crema:, -200 ml frisca, -500-600 gr pepene galben, -100 gr zahar, -5 gr gelatina sau un inatritor de frisca, Crema:, -200 ml frisca, -500-600 gr pepene galben, -100 gr zahar, -5 gr gelatina

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul, dupa care turnam uleiul, laptele . Separat amestecam faina cu cacao si praf de copt apoi o incorporam in compozie amestecam usor , iar la final punem dulceata.

Se toarna compozitia in forme de briose sa fie mai mult de jumate , in care am pus hartie speciala pentru briose, si dam la cuptor timp de 20 min la treapta 3 sau 180 C. Cuptorul trebuie incins in prealabil.

Sau puteti turna intr-o tava dreptungiulara si dupa ce sa copt si racit sa taiaeti mici cuburi care sa le faceti apoi niste prajiturici simpatice.

Crema: Se curata pepenele galben de coaja si seminte se taie cuburi si se pune la firt cu zaharul. Cand se inmoaie bine se mixeaza cu un mixer vertical si se lasa sa se raceasca. Daca vreti mai dulce crema puteti pune in plus inca 50 gr zahar!
Frisca se bate bine. Se topeste gelatina dupa ce s-a hidratat in 50 ml apa si se amesteca cu pepenele galben. Se amesteca usor frisca cu pepene galben se da putin la rece 10-15 min. dupa care se pune crema in pos si se orneaza briosele racite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si crema de pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite Valentine's Day

Clatite Valentine's Day

Pentru ca rosul este culoarea care simbolizeaza dragostea si pentru ca astazi, este ziua indragostitilor,

8 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri dulceata
  • Crema:
  • -200 ml frisca
  • -500-600 gr pepene galben
  • -100 gr zahar
  • -5 gr gelatina sau un inatritor de frisca
  • Crema:
  • -200 ml frisca
  • -500-600 gr pepene galben
  • -100 gr zahar
  • -5 gr gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

4 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Soricei din flori de salcam