autor:

Cristina_Vintu

» » Prajituri

Briose cu ciocolata - fara gluten

Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina_Vintu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2014

Ingrediente
100 gr unt moale, 100 gr zahar, 3 ouă, 3 linguri cacao, 200 gr făină gluten free, un praf de copt, esentă vanilie, o cescuță cu cafea neagră fierbinte(80ml), , Pt. topping:, 150 gr ciocolata amaruie, 80 ml frisca lichida, 50 gr unt la temp. camerei, esență vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

De multa vreme nu am mai postat ceva si imi cer scuze pentru lucru asta...dar astazi mi-am propus sa va impartasesc si voua reteta acestor minuni pe care le-am facut special pentru ziua unei prietene dragi care a implinit minunata virsta de 50 de ani.



Incepem cu ganache-ul de ciocolata pentru că e nevoie de ceva timp să se răceasca. Asadar, punem pe abur frisca lichidă impreună cu ciocolata topită si cind s-a incălzit frisca destul cit să topească ciocolata dăm de pe foc, lăsăm cam 5 minute si apoi amestecăm cu ajutorul unei spatule pina se incorporează perfect totul și lăsăm să se răcească complet.



Mixam untul cu zaharul, apoi adaugăm pe rind ouăle după care punem faina care a fost cernută in prealabil cu cacaoa si praful de copt. La urmă punem cescuța cu cafea. E bine sa nu o puneți toată deodata pentru că făina influentează consistența compoziției si e posibil sa fie nevoie de mai puțin...:)



Pregatim formele de briose si cu ajutorul unei lingure le umplem cam 3/4 sferturi. Le coacem aproximativ 20 minute la 180”C. Nu uitați să faceti testul cu scobitoarea...



Cit timp se răcesc brioșele, numai bine avem timp să terminam topping-ul...Așadar mixam untul foarte bine pină devine spumos si apoi adăugam rind pe rind cite o lingură din ganache-ul de ciocolată. Adăugăm esența de vanilie si gataaa..topping-ul e pregătit pentru minunile noastre.



Cu ajutorul unui sprit, ornăm fiecare prajiturică cu un moț consistent de ganache. Eu am ales să le ornez cu minunata cifra 50 făcută din fondant cu citeva zile inainte, asta ca să fiu in trend cu sărbătoarea..normal....si cu citeva floricele făcute tot din fondant.



Sunt extrem de aromate si ciocolatoase.



Ei, ce ziceți? V-am convins?



Spor, dragii mei și toate gindurile de bine le trimit către voi...:*



Mai multe poze si detalii gasiti pe blogul personal http://bakedtreats.wordpress.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata - fara gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cosulete cu dulceata si nuci

Cosulete cu dulceata si nuci

Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar,pana se obtine o crema.Se adauga apoi

40 voturi    15 comentarii
30 min
Prajituri
Mingiute

Mingiute

Se sfarma biscuitii.Se inmoaie cu laptele caldut in care s-a adaugat zahar,esenta si cacao,se adauga

4 voturi    6 comentarii
1h 25 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 01 aprilie 2014

    Dragă Vicky Wilde, e drept ce spui cu crema doar din ciocolată si frișcă lichidă...numai ca deja vorbim de o altă rețetă..:) Eu am folosit un pic de unt pentru ai da in special un pic de strălucire. Și cantitatea de unt este foarte mică si se simte foarte putin... ;) Gânduri bune draga mea și spor la prăjiturit :*

  • Fara foto

    Cristina Vintu , 01 aprilie 2014

    Dragă Violeta, eu cumpăr făina de la market, de la raionul cu produse fără gluten, nu știu să te ajut foarte mult cu informații pentru că nu știu unde locuiești. Aș putea să iți sugerez să incerci la fel ca mine, la market, ori dacă nu găsești incearcă la plafar ori poți comanda pe net..:) O zi bună draga mea și sper să găsești făina pentru că sigur ai nevoie de ea :*

  • Fara foto

    Violeta Stefan , 01 aprilie 2014

    De unde iei faina fara gluten????

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 01 aprilie 2014

      Cred ca crema de deasupra ar fi mult mai aerisita, mai usoara si mai placuta daca s-ar prepara numai din ciocolata si frisca in cantitati egale, amestecate pe baia de apa si apoi, racite, batute cu mixerul. Untul o ingreuneaza si o face maI grasa si mai grea. De ani buni eu nu mai prepar cremele cu unt pentru prajituri si torturi. Chiar si crema de vaniie o amestec cu frisca, nu cu unt.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 3 ouă
  • 3 linguri cacao
  • 200 gr făină gluten free
  • un praf de copt
  • esentă vanilie
  • o cescuță cu cafea neagră fierbinte(80ml)
  • Pt. topping:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • 50 gr unt la temp. camerei
  • esență vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina_Vintu
Tort cu friscă si capșuni

Tort cu friscă si capșuni

Blat: se mixează ouăle cu zaharul pină iși dublează volumul si au o consistență pufoasă si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Fursecuri fragede cu nucă de cocos

Se mixează foarte bine untul cu zaharul, pina arata ca o spumă, apoi se adaugă pe rind ouăle,

3 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

De-a lungul timpului am tot incercat rețete de eclere, insa nici una nu a fost la fel de gustoasă

8 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu iaurt