Briose cu cirese

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu cirese

Ingrediente

  • (ptr 12 buc)125 g margarina pentru prajituri,150 g zahar pudra,2 oua,125 ml lapte rece,esenta de migdale(sau dupa preferinta),150 g faina,,o lingurita praf de copt,200-300 g cirese coapte.
  • glazura;150 g zahar pudra ,2 linguri piure de cirese

Mod de preparare

1.Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou.

Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.

Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.

2.Se spala ciresele,se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii,apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender ,iar cele care ne raman,se taie in bucatele mici.

3.Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava.Se da tava la copt ,cca. 30 minute la foc potrivit.

Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin.Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine,apoi se decoreaza cu ciresele oprite.Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura