autor:

anuta

» » Prajituri

Briose cu cirese

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
(ptr 12 buc)125 g margarina pentru prajituri,150 g zahar pudra,2 oua,125 ml lapte rece,esenta de migdale(sau dupa preferinta),150 g faina,,o lingurita praf de copt,200-300 g cirese coapte., glazura150 g zahar pudra ,2 linguri piure de cirese

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou.
Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2.Se spala ciresele,se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii,apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender ,iar cele care ne raman,se taie in bucatele mici.
3.Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava.Se da tava la copt ,cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin.Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine,apoi se decoreaza cu ciresele oprite.Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Briosele: Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la

4 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Briose cu cirese

Briose cu cirese

se face un aluat moale ca de pandispan ce se toarna in tava cu forma de briose si se coc putin in

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • (ptr 12 buc)125 g margarina pentru prajituri,150 g zahar pudra,2 oua,125 ml lapte rece,esenta de migdale(sau dupa preferinta),150 g faina,,o lingurita praf de copt,200-300 g cirese coapte.
  • glazura150 g zahar pudra ,2 linguri piure de cirese

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura 'Regina Maria'