Ingrediente
(ptr 12 buc)125 g margarina pentru prajituri,150 g zahar pudra,2 oua,125 ml lapte rece,esenta de migdale(sau dupa preferinta),150 g faina,,o lingurita praf de copt,200-300 g cirese coapte., glazura150 g zahar pudra ,2 linguri piure de cirese
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2.Se spala ciresele,se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii,apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender ,iar cele care ne raman,se taie in bucatele mici.
3.Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava.Se da tava la copt ,cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul e cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin.Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine,apoi se decoreaza cu ciresele oprite.Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!