Pentru blat - se pune untul intr-un bol impreuna cu zaharul.
Pentru blat - se pune untul intr-un bol impreuna cu zaharul si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga rand pe rand ouale. Apoi se incorporeaza jumatate din cantitatea de faina si praf de copt, jumatate lapte si se continua cu restul cantitatilor ramase.
Se pune compozitia formata in forme de briose ( chese albe) si se coc la 180 de grade timp de 30 de minute. Se lasa la racit.
Pentru crema - se pun albusurile impreuna cu zaharul pe intr-un castron si se pun baie de abur. Se amesteca continuu pana ce se topeste zaharul. Se trece compozitia in castronul robotului de bucatarie ( sau se bate cu mixerul ) si se bate pana ce obtinem o bezea de albus tare, se adauga untul (la temperatura camerei) si se amesteca cu paleta mixerului pana ce obtinem o crema consistenta. Se adauga esenta de capsuni sau cacao si se obtine o crema gustoasa.
Se orneaza briosele cu aceasta crema si se decoreaza dupa gust si preferinte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii