autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose cu iaurt si ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 2 oua, * 330 ml iaurt, * 350 gr faina, * 100 g unt, * 100 ml lapte, * 100 g zahar, * 50 g ciocolata amaruie, * 1 plic zahar vanilat, * 1 praf de copt, * Pentru decor:, * 2 linguri miere, * 1 lingurita scortioara, * fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Manix sau Tavalita

Manix sau Tavalita

Blatul se face din toate ingrdientele ptr blat si se coace in tava unsa cu margarina si tapetata

68 voturi    6 comentarii
45 min
Prajituri
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

12 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc fetelor!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentare.Felicitari.

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Mariana, nu mai multe decat de obicei. :))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Numai bunătăţi ai făcut cred acum de sărbători! Toate reţetele îmi plac!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Delicioase......

    • Fara foto

      husni , 04 ianuarie 2010

      Delicios !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      trebuie sa fie foarte gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 330 ml iaurt
  • * 350 gr faina
  • * 100 g unt
  • * 100 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru decor:
  • * 2 linguri miere
  • * 1 lingurita scortioara
  • * fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor