autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose cu iaurt si ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* 2 oua, * 330 ml iaurt, * 350 gr faina, * 100 g unt, * 100 ml lapte, * 100 g zahar, * 50 g ciocolata amaruie, * 1 plic zahar vanilat, * 1 praf de copt, * Pentru decor:, * 2 linguri miere, * 1 lingurita scortioara, * fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul,dupa care se adauga pe rand zaharul,zaharul vanilat,untul topit,iaurtul (am folosit Activia de baut cu capsuni),laptele alternat cu faina amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine dupa fiecare.
La sfarsit ciocolata tocata.

Se pune compozitia in formele de briose si se coace in cuptorul incins la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora.

Mierea o punem pe foc,pana devine lichida si o amestecam cu scortisoara.Cu acest amestec ungem briosele si presaram cu fulgii de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura pufoasa cu budinca

Prajitura pufoasa cu budinca

Preparare blat: Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul. Se adauga galbenusurile si cacaoa,

190 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Blatul de cacao: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele. Incoproram

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Multumesc fetelor!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Frumoasa prezentare.Felicitari.

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Mariana, nu mai multe decat de obicei. :))

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Numai bunătăţi ai făcut cred acum de sărbători! Toate reţetele îmi plac!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Delicioase......

    • Fara foto

      husni , 04 ianuarie 2010

      Delicios !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      trebuie sa fie foarte gustoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • * 2 oua
  • * 330 ml iaurt
  • * 350 gr faina
  • * 100 g unt
  • * 100 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 50 g ciocolata amaruie
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt
  • * Pentru decor:
  • * 2 linguri miere
  • * 1 lingurita scortioara
  • * fulgi de cacao (decor de cacao,din comert)

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Multumesc fetelor!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Desert rustic -MALAI DULCE