Briose cu inima calda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu inima calda

Ingrediente

  • (15 buc);2 oua
  • 225 g faina
  • 75 g amidon porumb
  • 2 lingurite rase de bicarbonat
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri de unt(sau margarina)moale
  • la temperatura camerei
  • 4 linguri de lapte
  • 250 g iaurt
  • zahar pudra pentru presarat
  • 8 trufe de ciocolata
  • bombonele de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

1.Se amesteca si se cern faina,amidonul si bicarbonatul.

Separat, in alt bol se amesteca ouale cu zaharul,cu laptele ,uleiul si iaurtul.Acest amestec se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca repede pentru a se combina; compozitia trebuie sa nu fie omogena.

2.Se toarna in forme de briose,mai mult de jumatate in fiecare forma apoi presam in mijlocul fiecaruia cate o jumatate de trufa(daca trufele sunt mai mari,sau cate una daca sunt mai mici).Se presara bombonele de ciocolata si apoi se dau la copt cca.15 min.la foc potrivit.Se scot din forme ,se lasa 10 minute sa se raceasca un pic apoi se pot consuma,cand ciocolata din mijloc este calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor