Briose cu portocala si morcov

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75g unt topit
  • sucul si coaja a 2 portocale
  • 1 ou
  • 1 morcov de marime medie ras
  • 300g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron mare (faina, zahar, praf copt, scortioara, praf sare)

Intr-un alt vas se bate oul, apoi se adauga restul ingredientelor ude (untul topit, coaja si sucul de portocala si morcovul).

Se amesteca cele doua compozitii pana rezulta un aluat lipicios. Se pune in formele pt briose si se da la cuptor cam 20-25 min.

*eu am pus compozitia in tava de cozonac si pe deasupra am pus miez de seminte de floarea soarelui

*sunt perfecte pt cei care iau micul dejun pe fuga si contin cam 180cal/briosa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise