autor:

dana ioana iacob

» » Dulciuri diverse

Briose cu portocala si morcov

Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
75g unt topit, sucul si coaja a 2 portocale, 1 ou, 1 morcov de marime medie ras, 300g faina, 2 lingurite praf copt, 100g zahar pudra, 1/2 lingurita scortisoara, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron mare (faina, zahar, praf copt, scortioara, praf sare)
Intr-un alt vas se bate oul, apoi se adauga restul ingredientelor ude (untul topit, coaja si sucul de portocala si morcovul).
Se amesteca cele doua compozitii pana rezulta un aluat lipicios. Se pune in formele pt briose si se da la cuptor cam 20-25 min.

*eu am pus compozitia in tava de cozonac si pe deasupra am pus miez de seminte de floarea soarelui
*sunt perfecte pt cei care iau micul dejun pe fuga si contin cam 180cal/briosa
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartă  răsturnată (cu mere şi gutuie)

Tartă răsturnată (cu mere şi gutuie)

Aluat sfărâmat: Amestecă 100 g de unt moale cu 200 g de făină şi puţină sare. Adaugă puţină

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Galusti cu prune

Galusti cu prune

Fierbi cam juma kg de cartofi sau cati vrei, ii faci piure, amesteci cu 2 galbenusuri si 4-5 linguri

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Nu m-am gandit ca briosele sa le fac in tava de cozonac.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 75g unt topit
  • sucul si coaja a 2 portocale
  • 1 ou
  • 1 morcov de marime medie ras
  • 300g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de dana ioana iacob
Salata mea crocanta

Salata mea crocanta

Se taie morcovii,ridichile, ardeiul si castravetele cubulete mici. Se toaca ierburile si se amesteca

4 voturi    8 comentarii
10 min
Salate de legume
Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Intr-un castron se mixeaza untul de arahide, cele 2 tipuri de zahar, untul, mierea, oul si vanilia.

6 voturi    8 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pasca-prajitura

Pasca-prajitura

Amestecati ingredientele pt. umplututura. Amestecati ingredientele pt aluat si faceti o compozitite

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu m-am gandit ca briosele sa le fac in tava de cozonac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tarta pofticioasa cu caise