autor:

dana ioana iacob

» » Dulciuri diverse

Briose cu portocala si morcov

Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana ioana iacob (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
75g unt topit, sucul si coaja a 2 portocale, 1 ou, 1 morcov de marime medie ras, 300g faina, 2 lingurite praf copt, 100g zahar pudra, 1/2 lingurita scortisoara, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate intr-un castron mare (faina, zahar, praf copt, scortioara, praf sare)
Intr-un alt vas se bate oul, apoi se adauga restul ingredientelor ude (untul topit, coaja si sucul de portocala si morcovul).
Se amesteca cele doua compozitii pana rezulta un aluat lipicios. Se pune in formele pt briose si se da la cuptor cam 20-25 min.

*eu am pus compozitia in tava de cozonac si pe deasupra am pus miez de seminte de floarea soarelui
*sunt perfecte pt cei care iau micul dejun pe fuga si contin cam 180cal/briosa
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocala si morcov" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Clatite cu crema Chantilly si sos de ciocolata

Intr-un vas in care vom prepara clatitele ,cernem faina cu praful de copt si cacaoa. Punem sarea

3 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec din albusuri

Chec din albusuri

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele

5 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Nu m-am gandit ca briosele sa le fac in tava de cozonac.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 75g unt topit
  • sucul si coaja a 2 portocale
  • 1 ou
  • 1 morcov de marime medie ras
  • 300g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 100g zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de dana ioana iacob
Salata mea crocanta

Salata mea crocanta

Se taie morcovii,ridichile, ardeiul si castravetele cubulete mici. Se toaca ierburile si se amesteca

4 voturi    8 comentarii
10 min
Salate de legume
Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Fursecuri cu unt de arahide si ciocolata

Intr-un castron se mixeaza untul de arahide, cele 2 tipuri de zahar, untul, mierea, oul si vanilia.

6 voturi    8 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pasca-prajitura

Pasca-prajitura

Amestecati ingredientele pt. umplututura. Amestecati ingredientele pt aluat si faceti o compozitite

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Camelia Grosu

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Nu m-am gandit ca briosele sa le fac in tava de cozonac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tartă cu gutui