Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se freaca cu un praf de sare , albusurile batandu-se spuma. In galbenusuri se pun 3 linguri de lapte, apoi se adauga nucile , smochinele taiate si stafidele , iar dupa ce am incorporat bine toate ingredientele, punem compozitia rezultata in amestecul de unt cu zahar , iar dupa ce s-a racit compozitia bine, o amestecam cu albusurile batute. La sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt si amestecam incet sa nu se lase compozitia. Se ung patru forme de copt ceramice pentru briose si se pune compozitia in ele , umpladu-le doar pe jumatate si se dau la cuptor 40min.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc si se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi , iar cand le servim le punem si un mot de frisca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii