Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu smochine , nuca si stafide galzurate cu ciocolata amaruie si frisca

Ingrediente

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • 75g unt
  • 150g zahar
  • 50 g nuci
  • 5 smochine
  • 50 g stafide
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 5 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g ciocolata amaruie pentru glazura
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se freaca cu un praf de sare , albusurile batandu-se spuma. In galbenusuri se pun 3 linguri de lapte, apoi se adauga nucile , smochinele taiate si stafidele , iar dupa ce am incorporat bine toate ingredientele, punem compozitia rezultata in amestecul de unt cu zahar , iar dupa ce s-a racit compozitia bine, o amestecam cu albusurile batute. La sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt si amestecam incet sa nu se lase compozitia. Se ung patru forme de copt ceramice pentru briose si se pune compozitia in ele , umpladu-le doar pe jumatate si se dau la cuptor 40min.

Dupa ce s-au copt se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc si se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi , iar cand le servim le punem si un mot de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise