Se topeste pentru inceput zaharul cu untul la baie de aburi,apoi se separa ouale , albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se freaca cu un praf de sare , albusurile batandu-se spuma. In galbenusuri se pun 3 linguri de lapte, apoi se adauga nucile , smochinele taiate si stafidele , iar dupa ce am incorporat bine toate ingredientele, punem compozitia rezultata in amestecul de unt cu zahar , iar dupa ce s-a racit compozitia bine, o amestecam cu albusurile batute. La sfarsit punem faina cernuta si amestecata cu praful de copt si amestecam incet sa nu se lase compozitia. Se ung patru forme de copt ceramice pentru briose si se pune compozitia in ele , umpladu-le doar pe jumatate si se dau la cuptor 40min.
Dupa ce s-au copt se lasa la racit, apoi se scot din forme si se intorc si se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi , iar cand le servim le punem si un mot de frisca.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii