autor:

merisor

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose cu visine si dulceata de trandafiri

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Pentru briose:, 250 g faina alba, 150 g zahar, 200 ml lapte, 100 ml ulei, 2 oua (mai micute), coaja rasa de la o lamaie, visine din compot(cate 3/briosa), 1 plic praf de copt, 1 varf cutit sare, Pentru crema:, 200 ml frisca lichida, 100 g ciocolata alba, 2 linguri dulceata de trandafir

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.
Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.
Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.
Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.
Lasam briosele sa se raceasca.
Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.
Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor.
Punem vasul pe foc si mestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.
Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.
Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.
Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.
Insa ceea ce a rezultat a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))
Sursa mea de inspiratie: http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2014/09/cupcakes-in-pink-with-cherries.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada fina cu cu branza si zmeura

Rulada fina cu cu branza si zmeura

1.Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se incorporeaza si galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura din gris cu caise

Prajitura din gris cu caise

1. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si scortisoara, iar cand clocoteste, se presara

10 voturi    7 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 28 %
499.99 lei
359.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 250 g faina alba
  • 150 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 oua (mai micute)
  • coaja rasa de la o lamaie
  • visine din compot(cate 3/briosa)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri dulceata de trandafir

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

35 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

7 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Prajitura Krantz Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta,adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica Prajitura Ciresica

Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul,

1 vot    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Floare de cais