Pentru briose, spargem ouale intr-un bol, presaram putina sare si adaugam zaharul peste ele. Eu am rasnit zaharul, ca sa lucrez mai repede.
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.
Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.
Vom pune cate o lingura de aluat in formele de briose, apoi adaugam cate 3 visine, sau cirese si le acoperim cu aluat. Eu am avut visine din compot.
Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.
Lasam briosele sa se raceasca.
Pentru crema, rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.
Eu am folosit frisca lichida si ciocolata alba de la LIDL, imi plac mult produsele lor.
Punem vasul pe foc si mestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.
Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.
Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.
Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.
Insa ceea ce a rezultat a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))
Sursa mea de inspiratie: http://cofetardeocazie.blogspot.ro/2014/09/cupcakes-in-pink-with-cherries.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii