autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose dospite

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru aluat:, * 1 ou, * 30 ml ulei, * 20 g zahar, * 250 g faina, * 1 lingurita drojdie uscata, * 200 ml lapte, * Pentru sirop:, * 100 g zahar, * 200 ml apa, * esenta de rom, * Pentru umplutura:, * 250 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il \"stingem\" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele, le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pachetele de ciocolata cu gem

Pachetele de ciocolata cu gem

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, alunele de padure macinate, scortisoara,

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Delicias de cãpsuni

Delicias de cãpsuni

1) Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt. Aprinde

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 30 ml ulei
  • * 20 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 1 lingurita drojdie uscata
  • * 200 ml lapte
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * 200 ml apa
  • * esenta de rom
  • * Pentru umplutura:
  • * 250 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si capsuni