autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose dospite

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru aluat:, * 1 ou, * 30 ml ulei, * 20 g zahar, * 250 g faina, * 1 lingurita drojdie uscata, * 200 ml lapte, * Pentru sirop:, * 100 g zahar, * 200 ml apa, * esenta de rom, * Pentru umplutura:, * 250 ml frisca lichida

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Oul il mixam cu zahar, ulei si un praf de sare. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Turnam si restul de lapte si faina,omogenizam.

Lasam aluatul la dospit 20 de minute, dupa care il punem in forme (pana la 3/4 din capacitate) si lasam din nou la dospit 15 minute.

Se coc la foc mediu, in jur de 15-20 minute.

Intre timp preparam siropul:

Zaharul il caramelizam, apoi il \"stingem\" cu apa rece. Lasam la racit, pana se topeste caramelul, apoi punem si esenta de rom.

Insiropam brisosele, le taiem pe jumatate si le umplem cu muuuulta frisca. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose dospite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Se separa ouale. Galbenusurile+10 linguri ulei+praf de copt+10 linguri de apa+zeama si coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Briose cu cirese, crema mascarpone si lime

Briosele: Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Ouale (de la

6 voturi    2 comentarii
1h 50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Imi place !

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 1 ou
  • * 30 ml ulei
  • * 20 g zahar
  • * 250 g faina
  • * 1 lingurita drojdie uscata
  • * 200 ml lapte
  • * Pentru sirop:
  • * 100 g zahar
  • * 200 ml apa
  • * esenta de rom
  • * Pentru umplutura:
  • * 250 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Desert Fruit Hat