autor:

Ionutz

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briose glazurate

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2012

Ingrediente
4 oua, 250 gr zahar, 300 gr faina, 100 ml ulei, 100 unt, 1 plic praf de copt, esenta portocale, zahar vanilat, rahat colorat, un plic glazura ciocolata

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale spuma, apoi se adauga zaharul si se freaca pana se dizolva. Se adauga in bol esenta de portocale si o lingurita de zahar vanilat si se amesteca. Se adauga untul, apoi uleiul si se omogenizeaza, apoi se presara faina si praful de copt si se amesteca compozitia .
Rahatul se taie cuburi mici si se amesteca cu aluatul.

Compozitia se adauga in forme de copt unse in prealabil cu margarina si tapetate cu faina.

Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 20 minute.

Plicul cu glazura se introduce in apa fierbinte timp de 10 minute pentru a se topi , apoi se toarna si se intinde cu o lingura pe briosele lasate la racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose glazurate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 100 unt
  • 1 plic praf de copt
  • esenta portocale
  • zahar vanilat
  • rahat colorat
  • un plic glazura ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec in trei culori