autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose invartite

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Aluat:, * 120 ml lapte caldut, * 2 oua, * 1 lingura ulei, * 50 g zahar, * 2 pliculete zahar vanilat, * 1 cutie crema de unt Milli, * 2 lingurite drojdie uscata, * 1/2 lingurita sare, * 550 g faina, , * Umplutura:, * 200 g nuca, * 100 g zahar, * 1 lingurita scortisoara, * cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Idee preluata de la Flori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose invartite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri cu vanilie

Fursecuri cu vanilie

Intr-ul bol se bate oul spuma cu zahar, apoi se adauga zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de

5 voturi    3 comentarii
45h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cred că sunt şi astea foarte bune!

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 120 ml lapte caldut
  • * 2 oua
  • * 1 lingura ulei
  • * 50 g zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • * 1 cutie crema de unt Milli
  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 550 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g nuca
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * cateva linguri lapte
  • cat sa se lege compozitia

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cred că sunt şi astea foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
GOGOSI