autor:

Fara foto

» » Prajituri

Briose invartite

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Aluat:, * 120 ml lapte caldut, * 2 oua, * 1 lingura ulei, * 50 g zahar, * 2 pliculete zahar vanilat, * 1 cutie crema de unt Milli, * 2 lingurite drojdie uscata, * 1/2 lingurita sare, * 550 g faina, , * Umplutura:, * 200 g nuca, * 100 g zahar, * 1 lingurita scortisoara, * cateva linguri lapte, cat sa se lege compozitia

Dificultate: Medie Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Aluatul este cel folosit la gogosi de tot felul.

Aluatul l-am preparat la masina de paine, programul framantare+dospire, in total 1 ora si jumatate. Am pus ingredientele in cuva masinii si am scos aluatul pe masa infainata cand a fost gata crescut.

Se rup bucatele potrivit de mari si se intind cu mana pe masa. Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de umplutura, apoi adunam marginile formand o bocceluta.

Intindem cu sucitorul, apoi crestam din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Rulam si rasucim, apoi o invartim, formand un melc. Punem aluatul in forme, lasam la crescut aproximativ jumatate de ora. Ungem fiecare briosa cu galbenus de ou si dam la cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc.

Idee preluata de la Flori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose invartite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
CHEC CU RAHAT

CHEC CU RAHAT

Mixul pt 9 torturi, untul(margarina), laptele, vaniliile se amesteca cu mixerul 3 minute pana se

2 voturi    6 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

In putin lapte caldut punem o lingurita rasa de zahar si adaugam drojdia sfaramata. Lasam deoparte

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Cred că sunt şi astea foarte bune!

Dificultate

Medie

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • * Aluat:
  • * 120 ml lapte caldut
  • * 2 oua
  • * 1 lingura ulei
  • * 50 g zahar
  • * 2 pliculete zahar vanilat
  • * 1 cutie crema de unt Milli
  • * 2 lingurite drojdie uscata
  • * 1/2 lingurita sare
  • * 550 g faina
  • * Umplutura:
  • * 200 g nuca
  • * 100 g zahar
  • * 1 lingurita scortisoara
  • * cateva linguri lapte
  • cat sa se lege compozitia

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

56 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Cred că sunt şi astea foarte bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Muffins cu gem de rosii