autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

BRIOSE

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
225 g zahar, 250 g margarina Rama, 6 oua, 50 g miere, 300 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 100 g stafide, 1 fiola esenta de rom, sare

Dificultate: Medie Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
Se pun ouala, zaharul si un praf de sare intr-un bol si se mixeaza pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia a inceput sa se ingroase, se stinge focul, lasi putin sa se raceasca si se incorporeaza cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, mierea, margarina, zahrul vanilat si stafidele scurse, treptat.
Dupa ce s-a omogenizat, se repartizeaza compozitia in formele de briose, se umple aprox 2/3 din forma.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, la foc mediu, pana s-au rumenit frumos. Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOSE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose de cacao cu nuca de cocos

Briose de cacao cu nuca de cocos

Pentru briose: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile,smantana,untul

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Briose de Paste

Briose de Paste

1. Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Bune briosele.Ti-au iesit foarte frumoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Hmmm,ce bune trebuie sa fie !!!!

Dificultate

Medie

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 225 g zahar
  • 250 g margarina Rama
  • 6 oua
  • 50 g miere
  • 300 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Bune briosele.Ti-au iesit foarte frumoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatitele mele