Se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
Se pun ouala, zaharul si un praf de sare intr-un bol si se mixeaza pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia a inceput sa se ingroase, se stinge focul, lasi putin sa se raceasca si se incorporeaza cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, mierea, margarina, zahrul vanilat si stafidele scurse, treptat.
Dupa ce s-a omogenizat, se repartizeaza compozitia in formele de briose, se umple aprox 2/3 din forma.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, la foc mediu, pana s-au rumenit frumos. Pofta buna! ! !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii