autor:

Larisa Ghetu

» » Dulciuri diverse

BRIOSE

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2009

Ingrediente
225 g zahar, 250 g margarina Rama, 6 oua, 50 g miere, 300 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 100 g stafide, 1 fiola esenta de rom, sare

Dificultate: Medie Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pun stafidele la inmuiat in esenta de rom si apa calduta cat sa le acopere.
Se pun ouala, zaharul si un praf de sare intr-un bol si se mixeaza pe foc. Cand zaharul s-a dizolvat si compozitia a inceput sa se ingroase, se stinge focul, lasi putin sa se raceasca si se incorporeaza cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, mierea, margarina, zahrul vanilat si stafidele scurse, treptat.
Dupa ce s-a omogenizat, se repartizeaza compozitia in formele de briose, se umple aprox 2/3 din forma.
Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 minute, la foc mediu, pana s-au rumenit frumos. Pofta buna! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "BRIOSE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Briose Lalele

Briose Lalele

Briose cu pandispan pufos, crema de ness, crema ganache, decorate cu lalele din crema de ciocolata

1 vot    1 comentariu
2h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Bune briosele.Ti-au iesit foarte frumoase.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

    Hmmm,ce bune trebuie sa fie !!!!

Dificultate

Medie

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 225 g zahar
  • 250 g margarina Rama
  • 6 oua
  • 50 g miere
  • 300 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 1 fiola esenta de rom
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

29 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

flori de piatra (Chef de cuisine)

Bune briosele.Ti-au iesit foarte frumoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Luna