autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Briosele cu nuca

Autor: Ioanag (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 28 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ioanag (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 28 februarie 2018

Ingrediente
5 oua, un pic de ulei, 200 gr faina, 200 g zahar, nuci sau alune pisate, cacao, esenta rom

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu albusul spuma. Se adauga treptat faina si cacaua. Adaugam esenta de rom si nucile sau alunele pisate. Rezultatul se toarna in forma de briose.

Se pun 20 min la cuptor, la foc mediu. Se scot si se lasa la racit.

Ca decor, se orneaza cu frisca si alune/nuci intregi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briosele cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Blatul: Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat,

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Mini prajituri festive cu ciocolata

Mini prajituri festive cu ciocolata

Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta sa dizolvat. Am adaugat esenta de

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • un pic de ulei
  • 200 gr faina
  • 200 g zahar
  • nuci sau alune pisate
  • cacao
  • esenta rom

Raporteaza reteta

Retete
de Ioanag
Foietaj cu sunca si branza topita

Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Muffins multigrane cu fructe de padure