Ingrediente
, 12 fire sparanghel, , 4 oua mari, , 4 felii groase de paine, , 100g somon afumat, , Zeama de la o lamaie, , 2 linguri de marar tocat, , Sare si piper, , Ulei de masline,
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la o temperatura joasa. Puneti o oala cu apa (cam cat o palma pe latime) la fiert, impreuna cu putina sare si doua linguri de otet.
Puneti o tigaie pentru grill la incins, adaugati sparanghelul taiat in doua, asezonat inainte si lasati in jur de doua trei minute pentru a se auri. Dati la cuptor pentru a se pastra cald.
Cand apa incepe sa fiarba, dati focul la mic si formati un formati un vartej in apa cu ajutorul unui tel. Adaugati ouale pe rand, scoase din coaja, in mijlocul vartejului, pentru ca albusul sa nu se intinda peste tot in oala. Dupa doua-trei minute, cand acesta s-a fiert, dati intr-un recipient cu apa rece cateva secunde, apoi puneti pe un servet de bucatarie pentru a se scurge de apa.
Dati la toast feliile de paine. Pe fiecare felie puneti somon, 6 fire de sparanghel si cate un ou. Asezonati, stropiti cu zeama de lamaie si putin ulei si presarati marar.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Eileen Cuisine!