autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei, , 1 ceapa (50 g), , 1 ardei iute rosu, , 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri, , 1 lingura ulei, , sare, , piper, , 400 g bucatini (spaghete scurte), , 2 oua, , 60 g cascaval ras, , 1 legatura busuioc (tocat)., Pentru sos: 150 g unt, , 2-3 galbenusuri, , zeama de la o lamaie, , sare, , piper, , 1/4 l apa, , 1/8 l lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se indeparteaza capetele si pe urma se taie felii subtiri. Ceapa curatata se taie cubulete, iar ardeiul iute - fara seminte si nervuri - se toaca marunt. Fasiile de piept de pui se taie bucatele si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin crocante. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se prajesc si dovleceii - circa 5 minute - in grasimea incinsa, intorcandu-i pe ambele parti. Se adauga ceapa si ardeiul iute tocat, se rumenesc si ele circa 3 minute, se sareaza si se pipereaza.
Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se bat usor ouale intr-o farfurie adanca.
Se prepara sosul: se topeste untul pe baia de apa, se adauga galbenusurile amestecand mereu, apoi sarea, piperul si zeama de lamaie turnata picatura cu picatura. Se bate sosul cu telul, pana ce incepe sa se ingroase, se incorporeaza apa si laptele si se mai lasa sa se incinga bine, fara sa fiarba.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte si se amesteca usor cu ouale batute, dupa care se toarna inapoi in sos si se incorporeaza cascavalul ras si dovleceii prajiti.
Se scurg spaghetele, se amesteca imediat cu sosul, cubuletele de piept de pui si busuiocul tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu dovlecei (carbonara)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu ton

Penne cu ton

Mai inati se pun pennele la fiert in apa cu sare. In putin ulei de masline se prajesc cateii de

6 voturi    1 comentariu
30 min
Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem

0 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei
  • 1 ceapa (50 g)
  • 1 ardei iute rosu
  • 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g bucatini (spaghete scurte)
  • 2 oua
  • 60 g cascaval ras
  • 1 legatura busuioc (tocat).
  • Pentru sos: 150 g unt
  • 2-3 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/4 l apa
  • 1/8 l lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza cu paine