autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Bucatini cu dovlecei (carbonara)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei, , 1 ceapa (50 g), , 1 ardei iute rosu, , 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri, , 1 lingura ulei, , sare, , piper, , 400 g bucatini (spaghete scurte), , 2 oua, , 60 g cascaval ras, , 1 legatura busuioc (tocat)., Pentru sos: 150 g unt, , 2-3 galbenusuri, , zeama de la o lamaie, , sare, , piper, , 1/4 l apa, , 1/8 l lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala dovleceii, se indeparteaza capetele si pe urma se taie felii subtiri. Ceapa curatata se taie cubulete, iar ardeiul iute - fara seminte si nervuri - se toaca marunt. Fasiile de piept de pui se taie bucatele si se prajesc in uleiul incins, pana ce devin crocante. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
Se prajesc si dovleceii - circa 5 minute - in grasimea incinsa, intorcandu-i pe ambele parti. Se adauga ceapa si ardeiul iute tocat, se rumenesc si ele circa 3 minute, se sareaza si se pipereaza.
Se fierb spaghetele al dente in apa cu sare si se bat usor ouale intr-o farfurie adanca.
Se prepara sosul: se topeste untul pe baia de apa, se adauga galbenusurile amestecand mereu, apoi sarea, piperul si zeama de lamaie turnata picatura cu picatura. Se bate sosul cu telul, pana ce incepe sa se ingroase, se incorporeaza apa si laptele si se mai lasa sa se incinga bine, fara sa fiarba.
Se iau 3-4 linguri de sos fierbinte si se amesteca usor cu ouale batute, dupa care se toarna inapoi in sos si se incorporeaza cascavalul ras si dovleceii prajiti.
Se scurg spaghetele, se amesteca imediat cu sosul, cubuletele de piept de pui si busuiocul tocat si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatini cu dovlecei (carbonara)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu somon

Paste cu somon

Se pun pastele la fiert si intre timp se pregateste sosul. Se caleste ceapa si se adauga somonul

1 vot    1 comentariu
20 min
Paste si pizza
Farfale in sos, cu piept de pui crocant

Farfale in sos, cu piept de pui crocant

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie fasii subtiri. Oul se bate cu faina , apoi cu condimente

23 voturi    7 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei
  • 1 ceapa (50 g)
  • 1 ardei iute rosu
  • 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • 400 g bucatini (spaghete scurte)
  • 2 oua
  • 60 g cascaval ras
  • 1 legatura busuioc (tocat).
  • Pentru sos: 150 g unt
  • 2-3 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • 1/4 l apa
  • 1/8 l lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paine de casa