Budinca colorata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca colorata

Ingrediente

  • 4 plicuri de budinci de mai multe feluri
  • 2 litri lapte
  • 4 galbenusuri ou
  • 16 linguri zahar
  • 4 albusuri ou

Mod de preparare

Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam. Cam la un plic de budinca se foloseste cca 500 ml lapte, deci restul de lapte care a ramas de la plicul de budinca il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam continutul din bol peste lapte, amestecam pana se ingroasa la foc mic. Adaugam si un galbenus de ou batut cu un pic de zahar in budinca si mai amestecam putin.

Luam budinca de pe foc si o lasam 10 minute sa se raceasca. Intre timp mai amestecam. Separat batem spuma un albus cu jumatate lingurita zahar si il rasturnam peste budinca. Amestecam inca un minut pana se leaga compozitia. Spalam bolurile cu apa rece sau formele si rasturnam budinca in ele.

La fel procedam si cu celelalte 3 plicuri de budinca si asezam cate un strat peste fiecare.

Dupa asta le bagam cam o ora la frigider ca sa iasa bine formele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura