Budinca cu carne de vita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g carne de vita
  • 2 felii de paine mai uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte pentru a inmuia painea.

Mod de preparare

Curatam carnea de grasime si pielita si o fierbem bine. Painea trebuie inmuiata in laptele neincalzit, apoi presata si trecuta, impreuna cu carnea, prin masina de tocat sau tocata la robotul de bucatarie. Daca este necesar, putem o toca de doua ori, carnea de vita fiind mai tare. Intr-un castron, amestecam carnea si painea pasata cu galbenusul frecat inainte cu sare si ulei. Se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor. Albusul batut separat si adaugat la urma va face budinca mai pufoasa.Pregatim tava de cuptor, tapetand-o cu faina. Putem folosi si hartie de copt ca sa captusim tava, in loc de faina. Tava de copt se aseaza intr-o cratita mai mare, plina cu apa calda si le dam pe amandoua la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand budinca se rumeneste.

Aceasta reteta de budinca cu carne de vita este dietetica si hranitoare si poate fi servita cu garnitura de piure de legume si cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise