autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca cu carne de vita

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2008

Ingrediente
300 g carne de vita, 2 felii de paine mai uscata, 1 ou, 2 linguri ulei de masline, un praf de sare, 50 ml lapte pentru a inmuia painea.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Curatam carnea de grasime si pielita si o fierbem bine. Painea trebuie inmuiata in laptele neincalzit, apoi presata si trecuta, impreuna cu carnea, prin masina de tocat sau tocata la robotul de bucatarie. Daca este necesar, putem o toca de doua ori, carnea de vita fiind mai tare. Intr-un castron, amestecam carnea si painea pasata cu galbenusul frecat inainte cu sare si ulei. Se adauga albusul batut spuma si se amesteca usor. Albusul batut separat si adaugat la urma va face budinca mai pufoasa.Pregatim tava de cuptor, tapetand-o cu faina. Putem folosi si hartie de copt ca sa captusim tava, in loc de faina. Tava de copt se aseaza intr-o cratita mai mare, plina cu apa calda si le dam pe amandoua la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand budinca se rumeneste.
Aceasta reteta de budinca cu carne de vita este dietetica si hranitoare si poate fi servita cu garnitura de piure de legume si cu salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Budinca cu paste si carne de vita

Budinca cu paste si carne de vita

Am putea numi acest preparat un fel de lasagna, intrucat contine cam aceleasi ingrediente, doar ca

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete cu paste de la bloggeri
Budinca de paste cu carne de vita

Budinca de paste cu carne de vita

1. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. 2. Ceapa se prajeste putin in ulei de

24 voturi    9 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Hranitoare, buna pt cei care prefera vita.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne de vita
  • 2 felii de paine mai uscata
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte pentru a inmuia painea.

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Hranitoare, buna pt cei care prefera vita.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini tarte cu carne si ciuperci