Budinca cu paste, branza si ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu paste, branza si ton

Ingrediente

  • 350 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 gr paste scurte (eu am avut spirale)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr cascaval
  • 100 gr masline fara samburi
  • 200 gr ton in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper

Mod de preparare

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor.

Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.

Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema.

Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem peste branza cu oua, apoi adaugam si doua linguri de parmezan.

Incorporam patrunjelul verde tocat, putin piper, iar la final pastele bine scurse.

Desfacem conserva de ton si scurgem sucul, iar maslinele le taiem rondele.

Ungem un vas termorezistent, nu foarte mare, cu unt si il tapetam cu hartie de copt.

Punem jumatate din compozitia de paste cu branza, apoi jumatate din ton si cateva masline.

Peste venim cu restul de paste, tonul, maslinele iar deasupra presaram celelalte doua linguri de parmezan ras.

Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana deasupra prinde o crusta rumena.

O scoatem la racorit cand este gata apoi poate fi servita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise