autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Budinca cu varza acra si orez

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 decembrie 2013

Ingrediente
1 varza acra mare sau 2 mai mici, 1 cana si jumatate cu orez, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 morcov, marar verde, cimbru uscat, 4 linguri pasta de tomate, ulei, ulei de masline, sare, piper macinat, foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalam varza si daca este cazul o lasam la desarat in apa rece.Se scurge bine varza de apa si apoi se taie fasiute subtiri.Stropim varza cu putin ulei de masline si o condimentam cu cimbru si piper.
Separat ne ocupam de orez.Curatam legumele,le spalam iar apoi le taiem-ceapa o taiem marunt,ardeiul gras il taiem cubulete iar morcovul il dam prin razatoarea mare.Incingem ulei intr-o cratita si lasam legumele la inabusit circa 10 min .dupa care adaugam orezul spalat si o jumatate de cana cu apa.Amestecam bine si lasam pe foc circa 10 min.Adaugam marar verde taiat fin si condimentam cu sare.
Urmeaza etapa de "constructie" a budincii-intr-o tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de varza iar deasupra 2 linguri cu pasta de tomate.

Urmeaza un rand de orez

si apoi cealalta jumatate de varza peste care adaugam 2 linguri de pasta de tomate si cateva foi de dafin.Am turnat apa cat sa o acopere si am dat la cuptor pentru circa 1 ora.

Scoatem din cuptor.

Asezonam cu marar verde si servim cu mamaliguta si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu varza acra si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 varza acra mare sau 2 mai mici
  • 1 cana si jumatate cu orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • 4 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Vinete gratinate