Spalam varza si daca este cazul o lasam la desarat in apa rece.Se scurge bine varza de apa si apoi se taie fasiute subtiri.Stropim varza cu putin ulei de masline si o condimentam cu cimbru si piper.
Separat ne ocupam de orez.Curatam legumele,le spalam iar apoi le taiem-ceapa o taiem marunt,ardeiul gras il taiem cubulete iar morcovul il dam prin razatoarea mare.Incingem ulei intr-o cratita si lasam legumele la inabusit circa 10 min .dupa care adaugam orezul spalat si o jumatate de cana cu apa.Amestecam bine si lasam pe foc circa 10 min.Adaugam marar verde taiat fin si condimentam cu sare.
Urmeaza etapa de "constructie" a budincii-intr-o tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de varza iar deasupra 2 linguri cu pasta de tomate.
Urmeaza un rand de orez
si apoi cealalta jumatate de varza peste care adaugam 2 linguri de pasta de tomate si cateva foi de dafin.Am turnat apa cat sa o acopere si am dat la cuptor pentru circa 1 ora.
Scoatem din cuptor.
Asezonam cu marar verde si servim cu mamaliguta si ardei iute.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii