Budinca de ananas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Budinca de ananas

Ingrediente

  • 350 ml lapte condensat
  • 50 ml lapte normal
  • 3 oua
  • o lingura amidon
  • 100 gr zahar
  • o conserva compot de ananas
  • 200 ml frisca
  • 10 gr gelatina
  • rom
  • Decor:
  • felii de ananas
  • 70 gr zahar

Mod de preparare

Cele doua tipuri de lapte se pun la incalzit. Ouale se bat cu zahar si amidon si se toarna peste lapte. Se lasa la ingrosat la foc mic amestecand continuu. Cand e gata dam deoparte, punem gelatina si amestecam pana se dizolva. Lasam la racit. Ananasul bine scurs se face piure cu blenderul (sau la robot) si se adauga in crema rece. Adaugam si 2 linguri de rom si la urma frisca batuta spuma. Dam la rece pentru minim 6 ore. Rasturnam pe platou si ornam cu rondele de ananas trecute prin zahar caramelizat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor