budinca de cornuri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 cornuri mici (230-250)
  • 1/2 l lapte
  • 200 ml smintina
  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • o lingura gem de caise
  • o lingurita cu virf gem din coji de portocale
  • coaja de lamiie
  • un pachetel cu zahar vanilat
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare

Se unge cu margarina solida si se tapeteaza cu faina sau pesmet o cratita de 2 l.Cornurile se taie in felii de 1 cm grosime care, apoi, se pun intr-un castron si se stropesc cu tot laptele rece; se lasa cca 1/2 ora, pina cind absorb tot laptele si se inmoaie.Dupa aceea se amesteca cu furculita, fara sa se zdrobeasca de tot si se adauga untul moale sau topit (dar rece) , gemul, smintina, galbenusurile, sarea, , coaja de lamiie, zaharul vanilat si se amesteca putin cu furculita, prin rasturnare.Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si romul si apoi spuma se bate, in continuare, pina cind se intareste din nou; se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, prin rasturnare,pina cind se incorporeaza, dar nu prea mult.Se desarta in forma care, apoi se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu.Se coace cca 30 minute; nu se deschide cuptorul 20 minute.Dupa ce budinca s-a copt, se trece cu cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra, se rastoarna si apoi se pudreaza cu zahar.Se serveste calda sau rece, simpla, sau cu sirop de zmeura , sodou de vin sau de fructe acrisoare, sos de vin etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise