Budinca de cozonac

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Budinca de cozonac

Ingrediente

  • 8-9 felii de cozonac
  • 600 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri rom
  • 1/2 cana zahar
  • unt pentru uns cratita

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu laptele si se toarna peste cozonac, pentru ca acesta sa se inmoaie bine. La amestecul rezultat, se adauga stafidele si romul.

Albusurile impreuna cu zaharul se bat spuma, dupa care se amesteca cu cozonacul.

Compozitia se pune intr-o cratita tapetata cu unt si cu faina. Se pune la cuptorul preincalzit intr-o cratita mai mare cu apa. Timp de coacere: aprox. 40 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise