Budinca de cozonac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de cozonac

Ingrediente

  • 250 g cozonac/ paine, taiat/a in cubulete (poate fi mai vechi/e)
  • putin unt pentru uns tava
  • 50 g chipsuri de ciocolata (daca aveti cozonac cu cacao si rahat puteti renunta la ele)/ 100 g chipsuri de ciocolata (daca folositi paine)
  • 3 oua
  • 30 g (pentru cozonac)/ 40 g (pentru paine) zahar brun (poate fi si alb) + 4 lingurite
  • 125 ml smantana
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri lichior/ whisky sau 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau pe un gratar.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma/ un vas de yena (al meu are 26 cm diametrul).

Se repartizeaza in vas bucatelele de cozonac/ paine si apoi chipsurile de ciocolata.

Se bat ouale, zaharul, smantana si laptele.

Se toarna amestecul in vas peste cubuletele de cozonac/ paine si se lasa 20 de minute pentru ca bucatelele sa absoarba lichidul.

Se presara apoi cele 4 linguri de zahar si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Se serveste usor calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor