Merele, curatate de coaja, se rad prin razatoarea cu gauri mari; visinele si ciresele se rup in jumatati si se curata de simburi; caisele si piersicile, necuratate, se taie in felii de 2 cm grosime; prunele se rup in jumatati.Se amesteca apoi cu grisul sau pesmetul.Franzela, taiata in felii, se inmoaie in tot laptele pina cind il absoarbe in intregime; apoi, se marunteste cu furculita, se adauga galbenusurile, smintina, untul topit, 1/2 lingurita cu sare, coaja rasa de lamiie, vanilia, gemiul de caise si din coji de portocale si se amesteca foarte bine, pina cind se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma, se adauga 100 g zahar tos si romul si apoi spuma se bate in continuare, pina cind se intareste din nou.Se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, de jos in sus.Jumatate din compozitie se pune intr-o cratita de 2 1/2 l , tapetata dinainte, se niveleaza cu lopatica din plastic, apoi se presara cu fructele, si peste ele, cu 50 g zahar tos;apoi, se pune restul compozitiei si se niveleaza.Cratita se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa cca 30-40 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii