autor:

Fara foto

» » Budinci

budinca de gris

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1 l lapte, 150 g gris, 50 g faina, 4 oua si un albus sau 5 oua, 250 g brinza de vaci, 100 g unt, o lingurita cu virf de gem din coji de portocale sau gem de caise, 150 g zahar tos, 15 ml rom, 30 g stafide, 1/2 lingurita de sare, vanilie, coaja de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o cratita , laptele se pune la fiert cu sarea si, la primul clocot, se adauga grisul presarat in forma de ploaie, amestecind mereu ca sa nu se formeze cocoloase, pina cind fierbe 10 minute; apoi se lasa sa se raceasca.Cind grisul este aproape rece, se pune untul moale, se amesteca, se adauga apoi brinza de vaci, maruntita bine cu furculita, gemul de caise sau portocale, putina coaja de lamiie, stafidele, faina, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine toate.Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, apoi spuma se bate in continuare, pina cind se intareste din nou.Se rastoarna peste compozitia cu gris, se amesteca usor cu telul, prin rasturnare, de jos in sus, apoi se desarta intr-o forma de 2 1/2 l, unsa bine cu margarina si tapetata cu faina.Se coace la foc mijlociu, cca 30-40 minute, in cuptorul dinainte infierbintat.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Dupa ce s-a copt budinca, se trece cutitul pe marginea ei, se pune platoul deasupra si se rastoarna.Se serveste fierbinte(fiind cu brinza), pudrata cu zahar, sau cu sosuri dulci (in sosiera).Este buna si rece sau reincalzita pe aburi.
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Budinca de gris

Budinca de gris

- am separat ouale; galbenusurile le-am mixat cu zaharul + zaharul vanilat, apoi am adaugat 7 linguri

22 voturi    17 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Budinca de gris

Budinca de gris

Intr-un vas caramelizam zaharul apoi il stingem cu laptele si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Adaugam

24 voturi    9 comentarii
25 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 150 g gris
  • 50 g faina
  • 4 oua si un albus sau 5 oua
  • 250 g brinza de vaci
  • 100 g unt
  • o lingurita cu virf de gem din coji de portocale sau gem de caise
  • 150 g zahar tos
  • 15 ml rom
  • 30 g stafide
  • 1/2 lingurita de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide