Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara, cand incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase (dar nu prea tare).Lasam sa se raceasca si intre timp pregatim budinca:continutul pachetului il amestecam cu 3-4 ling. de zahar si cu putin lapte. La acest amestec adaugam 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta o adaugam la cea de gris.Albusurile le batem spuma si le incorporam la compozitia de gris.
In forma pe care o folosim pentru budinca punem 100 gr zahar la topit; dupa ce zaharaul s-a totit asezam felii de mere iar peste turnam compozitia de gris.
Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45 min.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii