Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.
Nu fierbem orezul in lapte mai intai! Se reduce focul si se lasa orezul sa fiarba la foc mic, invartind din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga tot zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert, chiar daca a mai ramas lapte (acesta va fi absorbit de orez). Se lasa sa se raceasca.
Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie proaspata. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez. Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri.
Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent, acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere. Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza. Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii