autor:

Sidy

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
1 cana orez, 3 cani lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 50 g zahar( dupa gust), coaja de la o lamaie, 3 oua, 3 mere, scortisoara, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

64 voturi

Mod de preparare

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.



Nu fierbem orezul in lapte mai intai! Se reduce focul si se lasa orezul sa fiarba la foc mic, invartind din cand in cand. Dupa 10 minute se adauga tot zaharul si dupa inca 10 minute, orezul este fiert, chiar daca a mai ramas lapte (acesta va fi absorbit de orez). Se lasa sa se raceasca.



Un vas de yenna se unge cu unt si se presara cu pesmet. Galbenusurile se amesteca cu orezul si coaja de lamaie proaspata. Albusurile se bat spuma tare si se incorporeaza incet in orez. Merele spalate se scobesc de cotor si se taie feliute subtiri.



Jumatate din orez se pune in vasul termorezistent, acoperim cu un strat cu mere si adaugam scortisoara peste mere. Punem cealalta jumatate de orez si acoperim cu un alt strat cu felii de mere, scortisoara si zahar care la coacere se va carameliza. Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Budinca se poate servi stropita cu sirop de fructe, facut in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu lapte, cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort Ecler

Tort Ecler

Apa se fierbe împreuna cu uleiul. După ce a clocotit adaugăm făina amestecând foarte repede.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am

6 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Marta_Bujita

    Marta_Bujita (Bucatar sef):

    Precizare: orezul se fierbe mai intai in apa, in cazul de fata o cana de orez intr-o cana de apa, abia apoi se fierbe in cele trei cani de lapte. Reteta e bunicica, dar suporta imbunatatiri. Eu am pus si stafide, un praf de vanilie.

  • Dan65

    Dan65 (Chef de cuisine):

    Este un desert delicios si usor de facut.Mie mi-a iesit excelent.Atit vreau sa mentionez si imi pare rau ca o zic,dar reteta este putin incompleta.De exemplu: nu este mentionata faza cind se adauga zaharul vanilat.De asemenea nu este mentionat timpul aproximativ,care se tine in cuptor si temperatura di cuptor.Eu m-am descurcat.In rest este o reteta super.BRAVO SI LA MAI MULTE.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2014

    Sper ca acum se vede scrisul corect !!! Multumesc

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 30 septembrie 2014

    Sper ca acum se vede scrisul corect !!! Multumesc

  • Fara foto

    Daraban Claudia , 28 septembrie 2014

    multumesc pt reteta...numai acolo unde sc. :"galbenusurile se amesteca cu orezul si ....se bat spuma"deduc ca este vorba de albusuri...

    • Fara foto

      Claudia Caliment , 13 septembrie 2014

      mmm trebuie probat ;)

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

      delicios !

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

      foarte bun acest orez ;si aspectos ;bravo Sidy

    • oana

      oana (Bucatar) , 12 martie 2010

      delicioasa

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Foarte frumos! Minunata!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Foarte bun.......Vreau si eu o portie.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      foarte bine arata budinca, sunt sigura ca e o bunatate!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Ce bine arata.O idee buna,trebuie sa fac si eu.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      mmm, cred ca-i o nebunie ,pare foarte gustos si foarte sanatos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 g zahar( dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • 3 oua
  • 3 mere
  • scortisoara
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Sper ca acum se vede scrisul corect !!! Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat