autor:

» » Aperitive

Budinca de paste cu vinete si carne

Autor: Bika (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bika (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
-300g paste scurte, -3-4 vinete, -2 cepe, -4-5 rosii, -350g carne tocata de vitel, -1 leg. patrunjel, -2-3 linguri ulei, -2-3 linguri pesmet, -2 oua, -1 lingura margarina pentru uns tava, -100g cascaval sau telemea, -sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgi si le pui intr-un castron.Cureti ceapa, o tai marunt si o inabusi cateva minute cu 1 lingura de ulei.Decojesti rosiile si le tai marunt; cureti vinetele de coaja si le tai cuburi mici, pe care le oparesti in apa cu sare si le scurgi.Le amesteci apoi cu rosiile, jumatate din ceapa inabusita, sare si piper dupa gust si le pui sa scada la foc timp de cateva minute.
Separat inabusi carnea cu uleiul ramas si 100 ml apa, iar cand a scazut adaugi ceapa ramasa, verdeata fin tocata, sare si piper dupa gust, amestecand pana cand obtii o pasta omogena.
Ungi tava, termorezistenta de preferat,cu margarina, o tapetezi cu pesmet si pui straturi alternative de paste, carne tocata si vinete.presari cascaval ras deasupra si torni si ouale batute cu sare si piper. Dai budinca la cuptor timp de 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -300g paste scurte
  • -3-4 vinete
  • -2 cepe
  • -4-5 rosii
  • -350g carne tocata de vitel
  • -1 leg. patrunjel
  • -2-3 linguri ulei
  • -2-3 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -1 lingura margarina pentru uns tava
  • -100g cascaval sau telemea
  • -sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Turta cu pui si legume