autor:

Fara foto

» » Aperitive

Budinca de paste cu vinete si carne

Autor: Bika (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bika (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 iulie 2011

Ingrediente
-300g paste scurte, -3-4 vinete, -2 cepe, -4-5 rosii, -350g carne tocata de vitel, -1 leg. patrunjel, -2-3 linguri ulei, -2-3 linguri pesmet, -2 oua, -1 lingura margarina pentru uns tava, -100g cascaval sau telemea, -sare si piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Fierbi pastele in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgi si le pui intr-un castron.Cureti ceapa, o tai marunt si o inabusi cateva minute cu 1 lingura de ulei.Decojesti rosiile si le tai marunt; cureti vinetele de coaja si le tai cuburi mici, pe care le oparesti in apa cu sare si le scurgi.Le amesteci apoi cu rosiile, jumatate din ceapa inabusita, sare si piper dupa gust si le pui sa scada la foc timp de cateva minute.
Separat inabusi carnea cu uleiul ramas si 100 ml apa, iar cand a scazut adaugi ceapa ramasa, verdeata fin tocata, sare si piper dupa gust, amestecand pana cand obtii o pasta omogena.
Ungi tava, termorezistenta de preferat,cu margarina, o tapetezi cu pesmet si pui straturi alternative de paste, carne tocata si vinete.presari cascaval ras deasupra si torni si ouale batute cu sare si piper. Dai budinca la cuptor timp de 20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de pui

Piftie de pui

Se curata bine capatanile de restul de pene si se scoate ciocul, se curata picioarele de resturi

29 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Clatite brasovene

Clatite brasovene

"Ardealul e o lume generoasa ,din totdeauna nehotarata intre rasarit si apus" . Din aceasta lume

33 voturi    20 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • -300g paste scurte
  • -3-4 vinete
  • -2 cepe
  • -4-5 rosii
  • -350g carne tocata de vitel
  • -1 leg. patrunjel
  • -2-3 linguri ulei
  • -2-3 linguri pesmet
  • -2 oua
  • -1 lingura margarina pentru uns tava
  • -100g cascaval sau telemea
  • -sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli