Budinca de peste

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Budinca de peste

Ingrediente

  • 500g de peste
  • 2 chifle
  • 100 ml lapte
  • 5 oua
  • 150 cascaval
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pestele (eu folosesc cod), curatat de piele si oase, se toaca marunt. Se amesteca bine cu chiflele inmuiate in lapte, stoarse si faramitate, patrunjelul toacat fin, doua oua crude, 3 linguri de cascaval ras, sare si piper dupa gust.

Se tapeteaza o forma cu unt si pesmet (eu am folosit hartie pentru copt), se aseaza un strat din compozitie in care se fac trei adancituri in care se pun cele trei oua fierte ochiuri in apa.Se acopera cu restul de compozitie, se presara pesmet, se pune deasupra unt taiat bucatele si se da 30 de minute la cuptorul incalzit la 180*. Cand este gata, se presara restul de cascaval si se mai lasa 1 minut la cuptor.

Se serveste calda.

Dupa preferinta, se poate inlocui cascavalul cu smantana sau iaurt.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura