Budinca de prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Budinca de prune

Ingrediente

  • 1kg de prune
  • 4 linguri zahar
  • 200 g faina
  • 1/2plic praf de copt
  • 125 g margarina
  • 1ou
  • 120 ml lapte
  • 4linguri zahar

Mod de preparare

Prunele spalate, cu samburii scosi,taiate in sferturi,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 100ml apa si 4linguri zahar si se lasa pana se inmoaie.

Se pun prunele intr-o forma de tarta unsa cu margarina, sau forme mici individuale cum am folosit eu,cate 2linguri cu prune si sos;

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zahar, margarina si se framanta pana rezulta un aluat nisipos; se adauga apoi oul batut, laptele cate putin iar dupa omogenizare se acopera fructele din forma de tarta sau formele mici.

Se lasa la cuptor 40 minute la foc mic iar dupa ce s-au racit,se rastoarna pe platou, se pudreaza si se servesc.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor