autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

budinca de zahar ars

Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Ingrediente
1 l lapte, 8 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, zahar (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se topesc 6-8 linguri de zahar intr-un vas, tapetandu-se si peretele vasului cu zaharul topit, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste laptele (nu se fierbe!!!) impreuna cu zaharul vanilinat si zaharul. Intr-un castron se bat foarte bine ouale. Cand laptele s-a incalzit, se toarna peste oua iar aceasta compozitie se toarna in vasul cu zaharul topit si se da la cuptor pentru 30-45 de min (se lasa pana devine ca o budinca). Se serveste rece!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

3 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Wafe cu fructe proaspete

Wafe cu fructe proaspete

2 banane curatate se razuiesc pe razatoarea mare, adaugam 1 mar mare curatat si razuit pe razatoarea

3 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zahar (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Tort-crema de zahar ars