autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

budinca de zahar ars

Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Ingrediente
1 l lapte, 8 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, zahar (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se topesc 6-8 linguri de zahar intr-un vas, tapetandu-se si peretele vasului cu zaharul topit, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste laptele (nu se fierbe!!!) impreuna cu zaharul vanilinat si zaharul. Intr-un castron se bat foarte bine ouale. Cand laptele s-a incalzit, se toarna peste oua iar aceasta compozitie se toarna in vasul cu zaharul topit si se da la cuptor pentru 30-45 de min (se lasa pana devine ca o budinca). Se serveste rece!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

3 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Gem de gutui

Gem de gutui

Se spală gutuile foarte bine de puf, se curăță de coajă și se taie în jumătăţi, după

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zahar (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Panna cotta cu dovleac