autor:

» » Dulciuri diverse

budinca de zahar ars

Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Timea Kiss (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2006

Ingrediente
1 l lapte, 8 oua, 2 plicuri zahar vanilinat, zahar (dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h

28 voturi

Mod de preparare

Se topesc 6-8 linguri de zahar intr-un vas, tapetandu-se si peretele vasului cu zaharul topit, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se incalzeste laptele (nu se fierbe!!!) impreuna cu zaharul vanilinat si zaharul. Intr-un castron se bat foarte bine ouale. Cand laptele s-a incalzit, se toarna peste oua iar aceasta compozitie se toarna in vasul cu zaharul topit si se da la cuptor pentru 30-45 de min (se lasa pana devine ca o budinca). Se serveste rece!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "budinca de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

4 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

28 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zahar (dupa gust)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose bio