autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Budinca "dementa"

Autor: adrianamadalina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adrianamadalina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2009

Ingrediente
200 gr orez, 60 ml lapte, 100 gr zahar vanilat, 1 legatura de menta

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Orezul se spala in mai multe ape si se fierbe putin in 100 ml de apa.
Separat se amesteca zaharul cu laptele si frunzele de menta maruntite, se dau intr-un clocot si se indeparteaza de pe flacara.
Se pune separat o treime din orez,iar peste cel ramas in cratita se pun doua treimi din laptele cu zahar si zaharul vanilat,dupa care se fierbe pana ce orezul este gata.
Laptele cu frunze de menta ramas se amesteca cu un blender,apoi se pune peste orezul scos separat si se fierbe pana este gata.
Intr-un castronel se pune orezul cu menta mixata,se preseaza cu o lingura,iar deasupra se pune orezul fiert cu lapte,se preseaza si acesta,se lasa sa se raceasca putin,apoi se rastoarna intr-o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca "dementa"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulouri cu dovleac si nuca

Rulouri cu dovleac si nuca

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Mere rase in coca de clatite

Mere rase in coca de clatite

Intr-un vas se pun galbenusurile cu sarea, aromele si scortisoara si se amesteca. Se pune apoi uleiul

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

    Interesanta reteta.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 60 ml lapte
  • 100 gr zahar vanilat
  • 1 legatura de menta

Raporteaza reteta

Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajiturele si fursecuri pentru ceai /cafea