autor:

Fara foto

» » Budinci

Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi, , 1 legatura de ceapa verde, , 2-3 morcovi mici, , 100 g iaurt, , 400 g smantana, , 2 galbenusuri, , sare, , piper macinat, , 1 praf de nucsoara, , un varf de cutit de chimen pisat, , 2 linguri de unt, , 1 fir de praz, , 100 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde. - Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare. - Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine. - Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri. - Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz. Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
BUDINCA CU TON SI LEGUME

BUDINCA CU TON SI LEGUME

Aluatul Se faramiseaza margarina in faina pina devine faramicioasa se adauga sarea si cite putina

18 voturi    4 comentarii
1h
Budinci
Budinca colorata

Budinca colorata

Luam un plic de budinca si il punem intr-un bol cu 4 linguri de zahar si 5 linguri lapte si il amestecam.

2 voturi    0 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2-3 morcovi mici
  • 100 g iaurt
  • 400 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper macinat
  • 1 praf de nucsoara
  • un varf de cutit de chimen pisat
  • 2 linguri de unt
  • 1 fir de praz
  • 100 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
sufleu de orez