Bulgarasi dini lapte de pasare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g zahar tos
  • 500 ml lapte
  • zahar vanilat.

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma (se pot pune 2 albusuri in plus), se adauga zaharul tos 20 g pentru fiecare albus si spuma se bate in continuare pina se intareste ca o zapada. Intr-o cratita de 1 1/2 l, se pune laptele sa se infierbinte impreuna cu zaharul vanilat. Se ia cite o lingura cu virf din spuma si se pun 2-3 bulgari si se pun unul linga altul, in laptele fierbinte se lasa la fiert 1 min. Cu restul de spuma se va proceda la fel. Intr-o craticioara galbenisurile se freaca cu o lingura de zahar si se dilueaza cu 50 ml lapte rece, apoi se toarna in suvoi laptele fierbinte in care au fiert bulgari amestecinduse tot timpul. Dupa aceea craticioara se pune pe un vas cu apa clocotita, compozitia se bate 10 min insistind pe fundul craticioarei. Galbenisurile leaga lichidul in care se pun, numai daca se infierbinta, fara sa ajunga la punctul de fierbere.Dupa ce s-a racit, se toarna in jurul bulgarilor, avind grija sa nu-i pateze.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor