autor:

Maria Markov

» » Aluaturi si Foietaje

Bulgari de paine cu telemea

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2013

Ingrediente
400 gr faina, 270 ml apa calduta, 15 gr drojdie proaspata, 1 lingura miere, 1 lingurita sare, 2-3 linguri ulei de masline, branza telemea/cascaval cata va place (eu am pus cam 300gr branza), 1 iaurt 400ml, 1 ou, putin lapte, daca iaurtul e prea gros

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea.

Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.
Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!
A doua zi am turnat aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina, si l-am aplatizat cu palmele cat de mult am putut (nu cu sucitorul, ca se va prinde de acesta).
Chiar daca aluatul e prea lipicios, nu se va mai adauga faina decat pe maini si pe suprafata aluatului pentru a se putea aplatiza bine.
Se presara telemea maruntita/cascaval ras si rulam aluatul. Cu un cutit taiem roloul format in bucatele aproximativ egale (cam de 3 cm grosime) si le asezam in tava.
Iaurtul se amesteca cu oul si se toarna peste bulgarii de aluat din tava.
Totul se da la cuptorul preincalzit la 200 grade in jur de 1 ora. Se face testul cu scobitoarea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgari de paine cu telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi

Biscuiti fluturasi

Se pune intr-un bol margarina si apoi si celelalte ingrediente amestecandu-se. Se imparte aluatul

43 voturi    51 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

Se desface foia de foietaj dupa dezghetare, se taie patratele, apoi se umple cu umplutura de branza,

29 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 27 mai 2013

    Interesanta reteta!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 270 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • branza telemea/cascaval cata va place (eu am pus cam 300gr branza)
  • 1 iaurt 400ml
  • 1 ou
  • putin lapte
  • daca iaurtul e prea gros

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Interesanta reteta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura rasturnata cu prune