autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Bulion de rosii preparat in casa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Rosii bine coapte cite kg vreti voi...

Dificultate: Medie Timp: 2h

35 voturi

Mod de preparare

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin. Eu nu mai adaug nici sare nici ulei sau alti conservanti... Bulionul rexultat il bagam in sticle , inchidem bine sticla cu dopul prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi. Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc. Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete...
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii preparat in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia pentru ciorbite si mancaruri

Pasta de ardei capia pentru ciorbite si mancaruri

Se macina legumele si se pun la fiert. Cand s-a inmuiat morcovul adauga sarea si zaharul. Dam la

1 vot    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ana Trasca , 23 august 2015

    spor la treaba doamnelor, si sal mancati sanatoase. pupici.

  • Fara foto

    Ciunda Viorel , 10 august 2015

    AM SA FAC SI EU.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 august 2014

    Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 23 august 2014

      Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Fara foto

      Lucretia Maria , 22 august 2014

      N-ar fi mai bine intai sa fie date prin masina de suc de rosii si apoi fierte?Eu asa fac!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 august 2014

      Bineinteles ca tine ! Altfel nu vi-as da reteta... Eu doar asa il fac !

    • Fara foto

      Toncean Sidonia , 08 august 2014

      Bineinteles ca tine ! Altfel nu vi-as da reteta... Eu doar asa il fac !

    • Fara foto

      Nadia Ciobanu , 06 august 2014

      Ma intreb si va intreb,oare tine si peste iarna,nefiert la bain-marie?!

    • Fara foto

      Iudifta Blaga , 30 august 2013

      bulion de rosii.

    • Fara foto

      Maria Viorica , 19 august 2013

      e foarte bun bulionul de casa, imi place <3.

    • Fara foto

      Elena Oprica , 18 august 2013

      fac in fiecare an cateva kg..

    • Fara foto

      Iudifta Blaga , 16 august 2013

      bulion de rosi.

    • Fara foto

      Lacramioara-adriana Semian Boberschi , 14 august 2013

      imi place

    • Fara foto

      Anadorina Mucundorfean , 22 iulie 2013

      Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Fara foto

      Anadorina Mucundorfean , 17 iulie 2013

      miine ii fac la sefa bulion romanesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      O minunatie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Foarte gustos si util la anumite preparate. Si eu fac in fiecare an.

    • Fara foto

      lumy , 21 iulie 2009

      Da bunà reteta ,insà nu are rost sà se mai fiarba rosia inainte...le speli ,le tai si le dai prin masina direct,apoi le pui la fiert la foc mic aprox 1.30(pt 50kg deja bulion)...in functie de kg de rosii e si timpul de fierbere*la sfàrsit adàugati si cateva frunze de busuioc. Iar mie imi mai place f mult si sucul de rosii doar taiate in cubulete,felii sau intregi ,care deasemeni dà màncàrii un gust mult mai bun ex :sos pt spaghete,pizza ...etc ,pofta buna

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Eu mai pun si cativa gogosari, cam 2- 3 la fiecare kg de rosii, ii da un gust deosebit bulionului.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Cred ca este foarte gustos, v-am furat reteta si la vara am sa fac si eu. O intrebare as avea, sticlele presupun ca sunt din sticla? Au capace de pastic si m-a indus in eroare, gresesc? O zi buna va doresc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

35 voturi

Ingrediente

  • Rosii bine coapte cite kg vreti voi...

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Din categoria fructe congelate -Smochine