autor:

paviasi

» » Aperitive

Bulz boieresc

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Ingrediente
Pt.10 portii, 10 portii de mamaliguta mai tare., Branza burduf 1.000kg, Gorgonzola sau alta branza cu mucegai 0,200kg, Kaizer sau sunculita taraneasca afumata 0,300kg, Cabanos sau carnati de plescoi 0,300kg, Vin alb sec 0,100 L, Unt 0,150kg, Smantana 0.500kg, Nucsoara 1 varf de lingurita, Zahar 0,050kg, Suc de lamaie 0,020 L, Sare. alb

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cat este calda mamaliga se modeleaza sub forma de bile,se umple fiecare bila cu 100 de grame de branza de burduf.Se asaza pe o tava si se aplatizeaza f.putin deasupra.
Intr-o tigaie se pue 50gr. de unt sa se topeasca,dupa care se pune smantana si branza gorgonzola.Se lasa sa se topeasca branza si scada putin pana se leaga sosul.Se condimenteaza cu sare,piper alb,zahar,suc de lamaie si nucsoara.
Restul de unt se pune la topit,in el se pun bucatile de kaizer si carnati taiate subtire.Se rumenesc,iar la sfarsit se sting cu vin.
Tava cu bulz se introduce la cuptor,sa se topeasca branza.
Servirea:
Pe farfurie se asaza bulzul,peste el se pune sosul din smantana si gorgonzola.La sfarsit se presoara kaizerul si carnaciorii crocanti.
Se serveste ca gustare calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz boieresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Intr-un bol se pune pireul de cartofi se amesteca cu ouale faina si restul componentelor pina este

11 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Aperitiv picant cu telemea de oaie-“Shankalish”

Telemeaua se pune intr-un bol si se sfarama cu o furculita. Se taie marunt ardeiul verde,ardeii

21 voturi    16 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Foarte bun...chiar acum fac si eu ceva asemanator!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pt.10 portii
  • 10 portii de mamaliguta mai tare.
  • Branza burduf 1.000kg
  • Gorgonzola sau alta branza cu mucegai 0,200kg
  • Kaizer sau sunculita taraneasca afumata 0,300kg
  • Cabanos sau carnati de plescoi 0,300kg
  • Vin alb sec 0,100 L
  • Unt 0,150kg
  • Smantana 0.500kg
  • Nucsoara 1 varf de lingurita
  • Zahar 0,050kg
  • Suc de lamaie 0,020 L
  • Sare. alb

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte bun...chiar acum fac si eu ceva asemanator!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Mozzarella cu roșii și rozmarin