Burgeri de curcan in stil indian

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 1/2 lingurita pudra de curry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 4 linguri chutney de mango, tocat
  • 450 g piept de curcan, tocat
  • 1/3 cana iaurt simplu degresat
  • 1/4 cana frunze de coriandru tocate
  • felie de pâine aiba pentru sandviciuri, farâmitata
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

1. Într-o tigaita, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se prajesc,

amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa se rumeneste usor. Se masoara 1/2 cana din amestecul de ghimbir si se pune Într-un castron mare.

2. În restul de amestec din tigaie se pune ardeiul gras si se prajesc 4 minute sau pâna când este crocant-fraged. Se adauga 1 lingurita de praf de curry si se prajesc 1 minut. Se adauga sucul de rosii si 2 linguri de chutney; se pun la fiert 1 minut.

3. La amestecul de ghimbir cu ceapa pus in castronul mare se adauga restul de 1/2 lingurita de praf de curry, 2 linguri de chutney, curcanul, iaurtul, frunzele de coriandru, pâinea farâmitata si sarea. Se imparte amestecul În 4 burgeri.

4. Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se frig burgerii la 15 cm de flacara, 3 1/2 minute pe fiecare parte sau pâna sunt gata. Burgerii se servesc cu amestecul de ardei deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise