Burgeri de curcan in stil indian

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 linguri ghimbir proaspat tocat
  • 1 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • 1 1/2 lingurita pudra de curry
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 4 linguri chutney de mango, tocat
  • 450 g piept de curcan, tocat
  • 1/3 cana iaurt simplu degresat
  • 1/4 cana frunze de coriandru tocate
  • felie de pâine aiba pentru sandviciuri, farâmitata
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

1. Într-o tigaita, se Încalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul si se prajesc,

amestecând des, 5 minute sau pâna când ceapa se rumeneste usor. Se masoara 1/2 cana din amestecul de ghimbir si se pune Într-un castron mare.

2. În restul de amestec din tigaie se pune ardeiul gras si se prajesc 4 minute sau pâna când este crocant-fraged. Se adauga 1 lingurita de praf de curry si se prajesc 1 minut. Se adauga sucul de rosii si 2 linguri de chutney; se pun la fiert 1 minut.

3. La amestecul de ghimbir cu ceapa pus in castronul mare se adauga restul de 1/2 lingurita de praf de curry, 2 linguri de chutney, curcanul, iaurtul, frunzele de coriandru, pâinea farâmitata si sarea. Se imparte amestecul În 4 burgeri.

4. Se Încalzeste gratarul În prealabil. Se frig burgerii la 15 cm de flacara, 3 1/2 minute pe fiecare parte sau pâna sunt gata. Burgerii se servesc cu amestecul de ardei deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise