CAISE SI MERE IN ALBUS

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8caise
  • 500g mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Le punem intr-o craticioara cu putina apa si cu o lingura de zahar si le asezam pe foc. Cand merele sant fierte pe jumatate adaugam caisele jumatati si mai adaugam o lingura de zahar,lasam sa scada siropul.Intr-un vas rezistent la foc asezam merele apoi caisele . Batem albusul spuma cu o lingura de zahar. Optional se pot adauga arome dupa gust peste fructe.Turnam spuma peste fructe si o nvelam cu lama unui cutit,putem face un desen decorativ sau ornam dupa fantezie,se presara putin zahar si dam la cuptor pana se rumeneste usor .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise