autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CAISE SI MERE IN ALBUS

Autor: LIVIA RUS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LIVIA RUS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iunie 2009

Ingrediente
8caise,500g mere,2-3 linguri zahar,2 albusuri

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

45 voturi

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si se taie in 4.Le punem intr-o craticioara cu putina apa si cu o lingura de zahar si le asezam pe foc. Cand merele sant fierte pe jumatate adaugam caisele jumatati si mai adaugam o lingura de zahar,lasam sa scada siropul.Intr-un vas rezistent la foc asezam merele apoi caisele . Batem albusul spuma cu o lingura de zahar. Optional se pot adauga arome dupa gust peste fructe.Turnam spuma peste fructe si o nvelam cu lama unui cutit,putem face un desen decorativ sau ornam dupa fantezie,se presara putin zahar si dam la cuptor pana se rumeneste usor .
Daca ti-a placut reteta noastra "CAISE SI MERE IN ALBUS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

130 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Nuca se taie marunt. Se fierb pe baie de aburi ouale, margarina si 250 g zahar pana se ingroasa;

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

45 voturi

Ingrediente

  • 8caise,500g mere,2-3 linguri zahar,2 albusuri

Raporteaza reteta

Retete
de LIVIA RUS
TORT DE CAPSUNI

TORT DE CAPSUNI

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apa minerala pana se obtine o spuma, adaugam faina treptat,incorporam

38 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Potcoave cu nuca