Cake de ciocolata cu fructe confiate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cake de ciocolata cu fructe confiate

Ingrediente

  • 3 ouă, 120gr zahăr, 80ml ulei, 250gr făină,3 lingurițe cacao, o linguriță praf de copt, un virf linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 200 ml apă fierbinte, o mană fructe confiate (stafide,cirese,caise,portocala...)
  • Pentru glazură: 3 linguri zahar pudră, 2 linguri cacao, 2 linguri apă fierbinte si citeva aschii de ciocolata pt decor

Mod de preparare

Cine iubeste ciocolata,iubeste și acest desert ciocolatos. Ai mei băieți sunt fani cioco și pentru ca nu imi place sa fac mereu același lucru..citeodată mai inventez ceva nou și ei sunt cu adevărat incintați..:)

Așadar, să prajiturim...mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C să aibă timp să se incălzeasca foarte bine. Intr-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina,cacaua,praful de copt,bicarbonatul,praful de sare. Separat,intr-un alt bol, mixăm foarte bine ouăle cu zahărul pină iși dublează volumul și apoi adăugăm treptat uleiul. Lăsăm deoparte mixerul si cu ajutorul unei palete incorporăm mixul de ingrediente uscate .Apoi, treptat, adăugăm apa fierbinte pină la incorporare totala. Si, normal, la urmă adaugăm fructele confiate. Eu am folosit 2 tavițe de aluminiu care sunt ca si marime cam jumatate de tava normala de chec (voi puteti puteti să folosiți ce aveti).

Dați la cuptor pentru 25-30 minute, insă nu uitați să faceți testul cu scobitoarea pentru siguranță. Lasam la racit si cind sunt doar un pic călduțe puteți pune glazura de cacao care e foarte simplu de facut: se amesteca foarte bine zaharul cu cacaoa si apa fierbinte. Eu am decorat cu citeva așchii de ciocolata amaruie...:)

Este un desert extrem de usor de făcut și merge perfect alături de o cafea ori un ceai bineinteles cu cei dragi.

Spor la prăjiturit și o zi cu mult soare in viața voastră. :*

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise