autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Retete de Craciun, Torturi

Cake miracle

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2015

Ingrediente
-6 oua, -6 linguri de zahar, -1 lingura zahar vanilat, -1 esenta de rom, -100 g migdale macinate, -3 linguri faina de grau, -60 g margarina, -1 plic praf de copt, -1 lingura otet de mere, , Pentru umplutura:, -700 g smantana,, -4 linguri zahar,, -1 plic zahar vanilat., , Pentru insiropat:, -sirop de la compot de visine, , Pentru ornat:, -pasta de zahar, , -Ingrediente:, -1 kg.zahar pudra vanilat proxi (4 pachetele de zahar la 250 g), -2 linguri de miere de albine poliflora, -1 plic gelatina Dr.Oetker - 10 g, -1 cub mic de margarina Rama Maestro, -5 linguri apa

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat, se adauga si esenta de rom. Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile, se continua mixarea si se adauga migdalele macinate, faina, praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie. Dupa omogenizare, se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.

Mod de preparare pentru frisca:

-Se pune in vasul de la robot,smantana, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.

-Cand blatul s-a racit, se taie pe orizontala in trei felii, se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine, se pune pe fiecare foaie frisca, visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar, mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar. Sa aveti pofta dragilor!





Mod de preaprare:

-Se pune intr-un castron gelatina cu apa si se amesteca usor. Punem castronul la bain marie, adaugand mierea si margarina.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza foarte bine.

-Cernem jumatate din zahar,facem o gaura pe mijloc, turnam compozitia si amestecam cu lingura, adaugand putin cate putin din restul zaharului. Cand nu mai merge cu lingura,amestecam cu mana pana terminam zaharul. Punem compozitia pe un blat si il framantam pana obtinem o pasta cu aspect de plastilina si consistenta unei gume de mestecat. Invelim pasta in folie si o dam la frigider pentru cel putin 24 de ore dupa care o prelucram.



Sfat:-nu folositi decat zahar pudra din comert, cel pregatit in casa nu va avea niciodata finetea celui din comert.

Eu am folosit zahar pudra cu gust de vanilie asa nu am mai pus esente sau arome si credeti-ma a iesit deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cake miracle" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet Kilimandjaro

Tortulet Kilimandjaro

Praful pentru blat se mixeaza bine de tot cu untul lasat la temperatura camerei si cu cele 3 oua

5 voturi    6 comentarii
40 min
Torturi
tort cu fructe

tort cu fructe

Bati crema de vanilie cu laptele si zaharul pana se intareste .Bate frisca lichida separat.Curata

3 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -1 lingura zahar vanilat
  • -1 esenta de rom
  • -100 g migdale macinate
  • -3 linguri faina de grau
  • -60 g margarina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingura otet de mere
  • Pentru umplutura:
  • -700 g smantana,
  • -4 linguri zahar,
  • -1 plic zahar vanilat.
  • Pentru insiropat:
  • -sirop de la compot de visine
  • Pentru ornat:
  • -pasta de zahar
  • -Ingrediente:
  • -1 kg.zahar pudra vanilat proxi (4 pachetele de zahar la 250 g)
  • -2 linguri de miere de albine poliflora
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker - 10 g
  • -1 cub mic de margarina Rama Maestro
  • -5 linguri apa

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

177 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao