-Se separa albusurile de galbenusuri si se pun la mixat, albusurile cu zahar si zahar vanilat, se adauga si esenta de rom. Cand albusurile devin o pasta consistenta, se adauga galbenusurile, se continua mixarea si se adauga migdalele macinate, faina, praful de copt stins cu otet de mere si la final margarina topita la bain marie. Dupa omogenizare, se toarna compozitia intr-o tava rotunda,unsa cu margarina si stropita cu faina de grau. Se da tava la cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.
Mod de preparare pentru frisca:
-Se pune in vasul de la robot,smantana, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema foarte consistenta.
-Cand blatul s-a racit, se taie pe orizontala in trei felii, se isiropeaza fiecare foaie cu sirop de la compotul de visine, se pune pe fiecare foaie frisca, visine de la aspirina si la final ornam cu o foaie de pasta de zahar, mai adaugam si cateva floricele din pasta de zahar. Sa aveti pofta dragilor!
Mod de preaprare:
-Se pune intr-un castron gelatina cu apa si se amesteca usor. Punem castronul la bain marie, adaugand mierea si margarina.Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza foarte bine.
-Cernem jumatate din zahar,facem o gaura pe mijloc, turnam compozitia si amestecam cu lingura, adaugand putin cate putin din restul zaharului. Cand nu mai merge cu lingura,amestecam cu mana pana terminam zaharul. Punem compozitia pe un blat si il framantam pana obtinem o pasta cu aspect de plastilina si consistenta unei gume de mestecat. Invelim pasta in folie si o dam la frigider pentru cel putin 24 de ore dupa care o prelucram.
Sfat:-nu folositi decat zahar pudra din comert, cel pregatit in casa nu va avea niciodata finetea celui din comert.
Eu am folosit zahar pudra cu gust de vanilie asa nu am mai pus esente sau arome si credeti-ma a iesit deosebit.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii