autor:

Marcel Iorga

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

China


    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

China


Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 1 persoană:, 1 calmar de mărime medie, 12 creveţi cruzi decorticaţi şi cu intestinul scos (am prezentat în reţetele anterioare cum se face), 2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui), ½ ardei gras roşu tăiat grosier, ½ ardei gras verde tăiat grosier, ½ de tulpină de ţelină mărunţit, 1 ardei iute verde mărunţit, 1-2 linguriţe de pastă de ardei iute (după gustul fiecăruia, cât de iute doreşte să fie preparatul), 2 căţei de usturoi tocat mărunt, 6-7 bucăţi de babycorn tăiaţi în bucăţi de aproximativ 2 cm, 1 linguriţă de ulei de chilli, 1 linguriţă de ulei de susan, 1 linguriţă de seminţe de susan prăjite, 2 fire de ceapă verde tăiate în bucăţi mici în diagonală pentru ornat, ½ linguriţă de zahăr, ½ linguriţă de sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa cu toţii, că în restaurante, supermarketuri şi în general în discuţiile noastre, folosim denumirea de calamar. Practic putem considera la ora asta, că ambele denumiri, au devenit "corecte" în minunata limbă românească! Asta e!

Spălăm foarte bine creveţii, îi decorticăm şi le scoatem intestinul (prezentarea mai în amănunt cum se realizează acest lucru, o găsiţi în reţetele anterioare).
Cu calmarul procedăm aşa: îl spălăm bine, scoatem (tăiem) aripioarele laterale, tentaculele şi odata cu ele toate intestinele. Scoatem şi acel "os" care de fapt este un cartilaj. Spălăm foarte bine cu apă rece şi despicăm calmarul în două.
Fiecare parte, se crestează uşor, fără să pătrundem carnea pe partea cealaltă. Crestăm în formă de "X".
Apoi, tăiem fiecare bucată în două şi fiecare parte în felii de circa 3 cm lăţime.
Încingem wokul, adăugăm apă în el şi o aducem la fierbere.
Când apa începe să fiarbă, introducem carnea de calmar şi lăsăm să fiarbă maxim 2 minute. O să observaţi că acele fâşiuţe de calmar, se "transformă" în nişte "conuri de brad". Strecurăm calmarul, curăţăm wokul şi încingem uleiul în el.
Mai întâi prăjim usturoiul şi legumele circa 1 minut, până încep să se rumenească uşor.
Adăugăm uleiul de chilli şi uleiul de susan, pentru aromă. Adăugăm şi pasta de ardei iuţi şi omogenizăm toată compoziţia.
Punem în wok calmarul şi creveţii şi îi prăjim maxim 2 minute, până ce creveţii devin rozalii. E timpul să adăugăm sarea şi zahărul şi să gustăm preparatul pentru a putea regla aromele şi gusturile, conform preferinţelor fiecăruia.
Când toate sunt pregătite, presărăm seminţele de susan şi mai amestecăm spre a omogeniza totul.

Preparatul se montează în farfurie, alături de orez fiert cu bobul lung şi ornăm cu ceapă verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Calmar si creveti picanti cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbie la grill (gratar)

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul

4 voturi    10 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Scoici cu ciuperci si orez

Scoici cu ciuperci si orez

Pentru orez, punem intr-o oala apa, cubul de legume, sare si curcuma si le lasam sa fiarba. Cand

6 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    minunata reteta!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

    O delicatesa!***** Asteptam retetele promise cu nerabdare...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

    Bun venit in randul gustosilor ! O prezentare deosebita, un meniu delicios si sanatos. Felicitari ! Ps: te asteptam sa ne incanti si cu alte retete...

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 1 persoană:
  • 1 calmar de mărime medie
  • 12 creveţi cruzi decorticaţi şi cu intestinul scos (am prezentat în reţetele anterioare cum se face)
  • 2 linguri de ulei de arahide (sau de floarea soarelui)
  • ½ ardei gras roşu tăiat grosier
  • ½ ardei gras verde tăiat grosier
  • ½ de tulpină de ţelină mărunţit
  • 1 ardei iute verde mărunţit
  • 1-2 linguriţe de pastă de ardei iute (după gustul fiecăruia
  • cât de iute doreşte să fie preparatul)
  • 2 căţei de usturoi tocat mărunt
  • 6-7 bucăţi de babycorn tăiaţi în bucăţi de aproximativ 2 cm
  • 1 linguriţă de ulei de chilli
  • 1 linguriţă de ulei de susan
  • 1 linguriţă de seminţe de susan prăjite
  • 2 fire de ceapă verde tăiate în bucăţi mici în diagonală pentru ornat
  • ½ linguriţă de zahăr
  • ½ linguriţă de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Sos (dresing) "O Mie de Insule"

Un sos cremos, plin de aromă, care se serveşte deseori la salată. Dar noi îl vom pregăti pentru

3 voturi    1 comentariu
10 min
Sosuri

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

minunata reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Saramura de crap