autor:

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos cu orez

Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Ingrediente
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau gusa 1,5 kg, soric 500g, splina 2 kg, orez, ceapa 500 g, untura 150 g, supa de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, mate de vita subtiri.

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Orezul se fierbe in supa de oase. Dupa ce capul de porc a fiert se desoseaza si se trece carnea prin maisna de tocat, impreuna cu soricul, slina si ficatul. Se amesteca cu orezul , ceapa prajita, sarea si condimentele macinate. Se umplu matele, iar caltabosii rezultati se oparesc timp de 30 de min in apa fierbinte cu temperatura intre 94-95 grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ficat de porc 1 kg
  • cap de porc sau gusa 1,5 kg
  • soric 500g
  • splina 2 kg
  • orez
  • ceapa 500 g
  • untura 150 g
  • supa de oase 1,5 l
  • piper 5 g
  • ienibahar 2 g
  • sare
  • mate de vita subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de Murarasu Oana Nicoleta
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

9 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Lebervurst

Lebervurst

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

3 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Craciun
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie