autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos cu orez

Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Ingrediente
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau gusa 1,5 kg, soric 500g, splina 2 kg, orez, ceapa 500 g, untura 150 g, supa de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, mate de vita subtiri.

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Orezul se fierbe in supa de oase. Dupa ce capul de porc a fiert se desoseaza si se trece carnea prin maisna de tocat, impreuna cu soricul, slina si ficatul. Se amesteca cu orezul , ceapa prajita, sarea si condimentele macinate. Se umplu matele, iar caltabosii rezultati se oparesc timp de 30 de min in apa fierbinte cu temperatura intre 94-95 grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se curata legumele si se spala. O ceapa, morcovul, patrunjelul si rosia se toaca si se pun la calit

29 voturi    12 comentarii
1h
Retete de Craciun
Chec cu scortisoara

Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ficat de porc 1 kg
  • cap de porc sau gusa 1,5 kg
  • soric 500g
  • splina 2 kg
  • orez
  • ceapa 500 g
  • untura 150 g
  • supa de oase 1,5 l
  • piper 5 g
  • ienibahar 2 g
  • sare
  • mate de vita subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de Murarasu Oana Nicoleta
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Lebervurst

Lebervurst

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se adauga si drojdia, apoi amestecam.

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Sarmale cu varza dulce in vas de lut Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulouri cu crema de branza