autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos cu orez

Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Murarasu Oana Nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 decembrie 2015

Ingrediente
Ficat de porc 1 kg, cap de porc sau gusa 1,5 kg, soric 500g, splina 2 kg, orez, ceapa 500 g, untura 150 g, supa de oase 1,5 l, piper 5 g, ienibahar 2 g, sare, mate de vita subtiri.

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Capul de porc se fierbe impreuna cu soricul si splina. Ficatul se taie in bucati si se opareste. Ceapa se toaca marunt si se caleste in untura. Orezul se fierbe in supa de oase. Dupa ce capul de porc a fiert se desoseaza si se trece carnea prin maisna de tocat, impreuna cu soricul, slina si ficatul. Se amesteca cu orezul , ceapa prajita, sarea si condimentele macinate. Se umplu matele, iar caltabosii rezultati se oparesc timp de 30 de min in apa fierbinte cu temperatura intre 94-95 grade Celsius.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

21 voturi    17 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Margarina  topita, impreuna cu zaharul, oul si laptele se pune in castron si se freaca cu mixer

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ficat de porc 1 kg
  • cap de porc sau gusa 1,5 kg
  • soric 500g
  • splina 2 kg
  • orez
  • ceapa 500 g
  • untura 150 g
  • supa de oase 1,5 l
  • piper 5 g
  • ienibahar 2 g
  • sare
  • mate de vita subtiri.

Raporteaza reteta

Retete
de Murarasu Oana Nicoleta
Cozonaci Moldovenesti

Cozonaci Moldovenesti

Cozonac Cantitati 1kg faina, 10-15 oua, 300 g zahar, 250 gr unt. 100 gr untdelemn, 50 gr rom, 1/2

7 voturi    0 comentarii
3h 50 min
Retete de Pasti
Lebervurst

Lebervurst

Capul de porc si soricul se fierb impreuna. Capul se dezoseaza si se taie bucati iar soricul se taie

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de pasare

Piftie de pasare

Se curata pasarea, se parleste la o flacara de aragaz, se spala in mai multe ape, se taie in bucati

1 vot    1 comentariu
2h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Intinsoare bistriteana