autor:

Sidy

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Caltabos cu varza acra si cartofi copti

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 22 decembrie 2016

Ingrediente
1 caltabos facut in casa, 500 g varza murata, 1 cartof alb, 1 mar, 1-2 linguri faina, 1 ceapa, 1 lingurita zahar, chimen macinat, 150 ml vin alb, 500 g cartofi rosii

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Caltabosul se lasa in pielita (maț) - trebuie sa fie facut in casa, pentru ca altfel se sfarma, se feliaza cam de 1 cm.

Varza murata (taiata marunt) se clateste in apa rece daca e prea acra, marul si cartoful alb, curatate, se dau pe razatoarea mare.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Sotam ceapa in putin ulei, adaugam o lingurita cu zahar, sa se caramelizeze mai bine ceapa.

Adaugam varza bine stoarsa, cartoful si marul razuite si asezonam cu chimen macinat. Punem vinul alb (sau supa de carne, cum va place mai mult) si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand, cam 30 de minute, pana e fiarta varza.

Punem la fiert in apa cu putina sare, cartofii rosii in coaja si ii lasam sa fiarba 10 minute din momentul cind incep sa fiarba. Vor fi fierti doar pe jumatate.

Rondelele de caltabos le dam prin faina si apoi le prajim in putin ulei, pe ambele parti.

Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in felii de 7 mm grosime.

Le punem pe o hartie de copt, le stropim cu putin ulei( cu spray daca aveti) si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.

Cand toate sunt gata, servim felii de caltabos cu varza murata si cartofi copti.

E...bestiala papica aceasta, nesperat de gustoasa !

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos cu varza acra si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tarta frangipane cu pere

Tarta frangipane cu pere

Incepem prepararea aluatului pentru ca il von pune in cuptor fara umplutura ca sa obtinem un aluat

2 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Stollen

Stollen

Untul il topim si il lasam sa se raceasca . Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Elena_Amariuta

    Elena_Amariuta (Bucatar) , 19 iulie 2017

    delicioasa reteta ...multumim...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 caltabos facut in casa
  • 500 g varza murata
  • 1 cartof alb
  • 1 mar
  • 1-2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita zahar
  • chimen macinat
  • 150 ml vin alb
  • 500 g cartofi rosii

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Elena_Amariuta

Elena_Amariuta (Bucatar)

delicioasa reteta ...multumim...

Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Rata umpluta cu sarmale