autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Caltone cu branza si spanac

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Ingrediente
500 gr faina ptr pita, 3 linguri ulei de masline, 25 gr de drojdie proaspata sau 1 lingura drojdie uscata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 13/4pahar apa calduta, , ptr umplutura, 200gr de spanac proaspat, ulei de masline ptr prajit, 2 catei de usturoi zdrobiti, un pic de sare, 200 gr de cascaval-taiat felii subtiri, 50-100 gr de branza feta sau bulgareasca sau branza sarata-rasa pe razatoarea cu gauri mari.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul - in oala mixerului pun faina drojdia si zaharul (eu am folosit drojdie uscata de aceea nu am facut maia) uleiul de masline si pornim mixerul la framantat, adaugam treptat apa si la urma sarea ca sa nu vie in contact cu drojdia si lasam mixerul ca sa framante aluatul 10 minute, dupa care il transferam in alt bol uns cu foarte putin ulei il acoperim cu naylon si lasam sa creasca.



Pregatim umplutura - spanacul curatat si spalat bine cu apa se taie marunt si se caleste usor cu usturoiul pisat - cateva minute si se lasa deoparte.



Cand aluatul si-a dublat volumul il framantam putin pe plansa, il intindem ca o foaie destul de subtire - pe jumatate de foaie presaram spanacul dantuit, punem deasupra feliile de cascaval si deasupra presaram branza sarata. Acoperim cu cealalta jumatate de aluat si inchidem bine marginile ca la caltone - ungem cu putin ulei de masline si presaram putina sare groasa pe aluat.



Lasam sa mai creasca 1/2 de ora intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Punem caltone pe o tava cu pergament si coacem 20-25 de minute pana sa rumenit frumos. Se serveste calduta sau rece cu o salata de legume sau cu zacusca merge bine - este o gustare minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltone cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
PIZZA PICANTĂ CU CIUPERCI

PIZZA PICANTĂ CU CIUPERCI

Se cerne făina si se amestecă în ea drojdia uscată. Se căleşte, cam de jumătate, ceapa tăiată

3 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Fusilli cu bilute de carne tocata

Fusilli cu bilute de carne tocata

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam

3 voturi    3 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina ptr pita
  • 3 linguri ulei de masline
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 13/4pahar apa calduta
  • ptr umplutura
  • 200gr de spanac proaspat
  • ulei de masline ptr prajit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de sare
  • 200 gr de cascaval-taiat felii subtiri
  • 50-100 gr de branza feta sau bulgareasca sau branza sarata-rasa pe razatoarea cu gauri mari.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete cu kaizer si legume la cuptor Spaghete cu kaizer si legume la cuptor

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu carne la cuptor