autor:

kok miori

» » Paste si pizza

Caltone cu branza si spanac

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Ingrediente
500 gr faina ptr pita, 3 linguri ulei de masline, 25 gr de drojdie proaspata sau 1 lingura drojdie uscata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 13/4pahar apa calduta, , ptr umplutura, 200gr de spanac proaspat, ulei de masline ptr prajit, 2 catei de usturoi zdrobiti, un pic de sare, 200 gr de cascaval-taiat felii subtiri, 50-100 gr de branza feta sau bulgareasca sau branza sarata-rasa pe razatoarea cu gauri mari.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se face aluatul - in oala mixerului pun faina drojdia si zaharul (eu am folosit drojdie uscata de aceea nu am facut maia) uleiul de masline si pornim mixerul la framantat, adaugam treptat apa si la urma sarea ca sa nu vie in contact cu drojdia si lasam mixerul ca sa framante aluatul 10 minute, dupa care il transferam in alt bol uns cu foarte putin ulei il acoperim cu naylon si lasam sa creasca.



Pregatim umplutura - spanacul curatat si spalat bine cu apa se taie marunt si se caleste usor cu usturoiul pisat - cateva minute si se lasa deoparte.



Cand aluatul si-a dublat volumul il framantam putin pe plansa, il intindem ca o foaie destul de subtire - pe jumatate de foaie presaram spanacul dantuit, punem deasupra feliile de cascaval si deasupra presaram branza sarata. Acoperim cu cealalta jumatate de aluat si inchidem bine marginile ca la caltone - ungem cu putin ulei de masline si presaram putina sare groasa pe aluat.



Lasam sa mai creasca 1/2 de ora intre timp incalzim cuptorul la 180 de grade. Punem caltone pe o tava cu pergament si coacem 20-25 de minute pana sa rumenit frumos. Se serveste calduta sau rece cu o salata de legume sau cu zacusca merge bine - este o gustare minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltone cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu scoici

Paste cu scoici

Pastele se fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Separat, se curata si taie ceapa si usturoiul. Intr-o

9 voturi    1 comentariu
15 min
Paste si pizza
Pizza de casa cu blat pufos

Pizza de casa cu blat pufos

Mai intai se adauga intr-o ceasca drojdia cu lingurita de zahar, 1 lingura de faina si apa calduta,

213 voturi    25 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina ptr pita
  • 3 linguri ulei de masline
  • 25 gr de drojdie proaspata sau 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 13/4pahar apa calduta
  • ptr umplutura
  • 200gr de spanac proaspat
  • ulei de masline ptr prajit
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de sare
  • 200 gr de cascaval-taiat felii subtiri
  • 50-100 gr de branza feta sau bulgareasca sau branza sarata-rasa pe razatoarea cu gauri mari.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghette cu lamaie